Jalkapallo: Viisi FA-cupin suurinta 3. kierroksen shokkia - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Viisi FA-cupin suurinta 3. kierroksen shokkia

Ilta-Sanomat listasi FA-cupin 3. kierroksen viisi suurinta shokkia kautta aikojen.

Sutton pudotti vuonna 1988 Coventryn.­

7.1.2011 22:10

Englannin cup on maailman vanhin, vuodesta 1871 pyörinyt futiskisa. Valioliigaseurat tulevat mukaan viikonlopun kolmannella kierroksella.

ManU–Liverpool on kierroksen helmi, joskin hieman tylsä. Tätä herkkua saadaan Valioliigassakin kaksi kertaa kaudessa.

Cup muistetaan jättiyllätyksistä. Seuraavassa viisi muistetuinta kolmannen kierroksen tulosta.

1972: Hereford–Newcastle 2–1 Ensimmäinen kerta vuoden 1949 jälkeen, kun liigan ulkopuolinen (Hereford) löi I divisioonan mahdin. Hereford sai paukullaan nostetta, ja hyväksyttiin Englannin liigan jäseneksi. Uusinta muistetaan Herefordin Ron Radfordin pommista yläkulmaan. Sen jälkeen villi kotiyleisö vyöryi mutaiselle kentälle.

1992: Wrexham–Arsenal 2–1 Arsenal vei I divisioonan mestaruuden 1991, Wrexham oli koko liigan jumbo. Racecourse Ground näki silti klassikon, jonka nykyään liigan ulkopuolinen walesilaisjengi vei 2–1. Peli muistetaan 37-vuotiaan Mickey Thomasin vaparista yläpesään ohi Arsenal-vahti David Seamanin.

1989: Sutton–Coventry 2–1 Coventry vei vastoin odotuksia cup-kannun 1987. Vajaat pari vuotta myöhemmin se kaatui liigan ulkopuoliselle Suttonille 1–2. Noin 8000 katsojaa vaipui euforiaan. Sen jälkeen ei liigan ulkopuolinen ole kaatanut pääsarjaseuraa. Tänään konferenssiryhmä Yorkilla on loistosauma, kun se vierailee Boltonin Reebok-areenalla.

1984: Bournemouth–ManU 2–0 ManU ei ollut vielä kone. Menestysmanageri Sir Alex Fergusonin aika alkoi vasta 1986. Silti se oli cupin hallitseva mestari. Manageri Ron Atkinson sai häpeätahran, kun Harry Redknappin valmentama etelärannikon seura III divisioonasta pudotti Punaiset Paholaiset jatkosta.

1933: Walsall–Arsenal 2–0 Herbert Chapmanin valmentama Arsenal oli 1930-luvun valtias. Tykkimiehet joutui kolmoskierrokselle flunssan heikentämänä ja III divisioonan Walsall rynni voittoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?