Mixu pitää jalat tiukasti maassa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Mixu pitää jalat tiukasti maassa

Upeaa työtä Kilmarnockin peräsimessä tehnyt Mika-Matti Paatelainen ei liihottele korkeuksissa, vaikka piskuinen seura on tällä hetkellä Skotlannin Valioliigassa neljännellä sijalla

Mika-Matti Paatelainen yrittää pitää maltin mukana, vaikka Kilmarnock on lennossa.­

2.1.2011 13:44

Kilmarnock taisteli viime kaudella putoamista vastaan ja varmisti sarjapaikkansa vasta viimeisellä kierroksella, mutta Paatelainen on pienillä resursseilla kääntänyt joukkueen kurssin ja nyt Kilmarnock on sarjataulukossa neljäntenä. Viimeisestä yhdeksästä ottelusta Killie on voittanut kuusi ja ainoa tappio tuli Rangersille.

Skottimedioissa Paatelaisen Kilmarnockia on kutsuttu jo köyhän miehen Barcelonaksi.

- Olen tosi tyytyväinen siihen miten pelaajat ovat omaksuneet peliajatukseni. Meillä on joukkueessa positiivinen ilmapiiri ja tietenkin kun pelit ovat menneen hyvin, niin kaikki on helpompaa. Palaajat ovat omaksuneet asiat nopeasti, mutta jalkapallo on ihmeellinen laji ja tilanteet voivat muuttua nopeasti. Mutta mitä enemmän analysoidaan onnistumisia pelaajien kesken ja niitä asioita mitä on tehty oikein, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä he jatkavat samalla tavalla, Mixu Paatelainen pohtii.

Erityisesti viime kaudella 14 maalia iskenyt Conor Sammon ja maalivahti Cameron Bell ovat nousseet suureen rooliin tällä kaudella. Sammon on maalitilastossa kakkosena 12 maalillaan ja Bell debytoi Skotlannin A-maajoukkueessa marraskuussa. Paatelainen ei kuitenkaan suostu ottamaan kunniaa kaksikon vahvoista esityksistä.

- Minä olen ollut täällä vasta kuusi kuukautta. Sulka hattuun kuuluu niille valmentajille jotka ovat valmentaneet heitä junioreista lähtien. Eivät he yhtäkkiä ole puhjenneet kukkaan, mutta olen tietenkin iloinen, että he ovat tehneet sen minun aikanani. He ovat pelanneet hyvin ja isossa roolissa ja ovat sitä kautta saaneet myös tunnustusta, Paatelainen kehuu.

- Sammonin kanssa on tehty paljon töitä nimenomaan viimeistelyn suhteen ja rauhallisuuden kanssa. Maalivahdin kuuluu olla ratkaisutilanteissa hermostunut, ei hyökkääjän, entinen maajoukkuehyökkääjä opastaa.

Eremenko isossa roolissa

Alexei Eremenko junior on pelannut erittäin vahvaa kautta Kilmarnockissa. Paatelainen kehuu estoitta suomalaistähtensä vaikutusta Kilmarnockin hienoon kauteen.

Ukrainalaisen Metalistin omistuksessa oleva Eremenko junior siirtyi kesällä Jarosta Kilmarnockiin ja Huuhkajien keskikenttäpelaaja on vahvoilla otteillaan herättänyt useamman seuran kiinnostuksen. Eremenko valittiin muun muassa Valioliigan marraskuun pelaajaksi.

- Losa on ollut meillä isossa roolissa. Hän on loistava syöttäjä ja hän näkee syötöt aikaisin ja hänen syöttötekniikkansa on huippuluokkaa, Paatelainen suitsuttaa.

Kilmarnock kohtaa maanantaina vieraskentällä St. Mirrenin. Paatelainen ei odota helppoa ottelua entistä seuransa vastaan.

- Todella vaikea ottelu on tiedossa. St. Mirren on erittäin energinen ja aktiivinen joukkue ja heidän pelisysteeminsä on hyvin vaikea vastustajille. Jos katsoo pelkästään sarjataulukkoa, niin sen mukaan tämän pitäisi olla helppo ottelu meille, mutta asia ei todellakaan ole niin, Paatelainen pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?