Arsenal ilmoittautui mestaruustaistoon komealla voitolla - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Arsenal ilmoittautui mestaruustaistoon komealla voitolla

Arsenal teki Chelseasta selvää jälkeä Valioliigan kärkikamppailussa.

Alex Song juhli tekemäänsä maalia.­

27.12.2010 23:52

Arsenal on tällä kaudella ollut vaikeuksissa kärkikamppailuissa. Murskavoitot eivät ole himmentäneet aiempia ManU-, Chelsea- ja Tottenham-tappioita. Nyt lontoolaiset vastasivat manageri Arsene Wengerin voittovaatimuksiin murskaamalla Chelsean 3-1 maanantai-iltana.

Wenger vaati ennen peliä, että Arsenalin on voitettava Chelsea, mikäli se haluaa olla vakava mestarikandidaatti. Illan lukemat eivät jättäneet Tykkimiesten aikeita epäselväksi, peliesitys sitäkin vähemmän. Isäntäjoukkue vei peliä alkuminuuteista lähtien, eikä passiivinen Chelsea pystynyt luomaan juuri nimeksikään painetta, maalipaikoista puhumattakaan.

Tykkimiehet saivat kuitenkin odottaa aivan avausjakson loppuun, kunnes maalitili aukesi. Pallo ajautui rangaistusalueella Alex Songille, joka ampui pallon voimalla verkkoon. Arsenal tuli pukusuojasta toiselle jaksolle erittäin vahvasti ja naulasi ottelun kahdella maalilla kahdeksaan minuuttiin. Molemmissa punanutut hyödynsivät Chelsean karkeat virheet. Ensin 51. minuutilla Theo Walcott alusti kapteeni Cesc Fabregasille tyhjän maalin ja kaksi minuuttia myöhemmin Walcott karkasi läpiajoon ja sijoitti varmasti maaliin.

Chelsea kavensi vain neljä minuuttia Walcottin osuman jälkeen, mutta Branislav Ivanovicin puskumaali oli laiha lohtu. Vierailijat eivät missään vaiheessa saaneet kunnon kirivaihdetta päälle. Arsenalin tavaramerkki, erinomainen pallollinen peli, piti sinipaidat irti pelivälineestä ja kaukana maalintekopaikoista.

Voitolla Arsenal nousi kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta ManUsta, mutta Arsenalilla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?