Lauri Tähkä täräyttää suoraan mielipiteensä Maija Vilkkumaan uudesta musiikista: ”Ei p**kele”

rac

Julkaistu:

vain elämää
Lauri Tähkä pamauttaa Vain elämää -pöydän äärellä todellisen mielipiteensä Maija Vilkkumaan uudesta tuotannosta.
Vain elämää -juhlakaudella käsitellään Maija Vilkkumaan monipuolista ja pitkää uraa. Artisti jäi vuonna 2011 tauolle ja palasi vuonna 2015 uudenlaisella musiikilla.

– Kun urani ensimmäinen vaihe oli mennyt huippuunsa ja rupesi sieltä tulemaan vähän alaspäin, mulla oli vahvasti olo, että haluan jäädä tauolle. Siihen oli monta syytä, väsyminen, pienet lapset, kaikkea, Vilkkumaa kertoo.

– Sitten hävitin tahallisesti artisti-identiteettini. Kun sen on hävittänyt, sen kokoamisessa kestää aika pitkän aikaa, ainakin meikäläisen tempolla.

– Puhuitko siitä sun tiimille, että olet kyllästynyt sun tyyliin, kun rupesit tekemään tuota Unisex-tyylin kamaa? Lauri Tähkä kysyy viitaten artistin uudemman tuotannon kappaleeseen.


Vilkkumaa kertoo etsineensä tietoisesti uutta suuntaa musiikilleen. Uusi tuotanto jakoi fanit kahtia. Lauri Tähkä tunnustaa olleensa yksi niistä, joiden oli vaikeaa ottaa artistin uudempaa tuotantoa vastaan.

– Kun tuli tuota uutta ja erilaista matskua, mulle fanina tuli olo, että olenko menettänyt Maijan? Sanon suoraan, tuli sellainen fiilis. Olin vähän, että ei perkele… Tähkä tunnustaa.

– Nämä on tarpeellisia asioita tehdä. Välttämättä samoilla fiiliksillä ei ehkä palaa juurilleen, vaan on taiteilijana pakko kokeilla rajojaan, Erin miettii.


– Julkisesti siihen suuntaan lähteminen on rohkeeta, Elastinen kannustaa.

– Mulla oli niin hirveä tarve ikään kuin räjäyttää itseni ja nousta mahdollisesti, toivottavasti, Feenikslinnun lailla tuhkasta. Se kitaravetoinen ja mollivoittoinen juttu… Jos en tee jotain radikaalia, en pääse siitä irti, jos vähän muutan täältä tätä juttua, vaan mun pitää räjäyttää se kaikki. Siitä voi olla monta mieltä onko se fiksua, mutta se oli mun ainoa mahdollisuus, Vilkkumaa miettii.

– Ja eihän sitä tiedäkään kukaan muu kuin sinä, onko se fiksua vai ei. Niin kauan, kun se on susta tuntunut oikealta ja hyvältä, se on ollut se ainut oikea ratkaisu, Antti Tuisku toteaa.

– Tietenkin se on taiteilijalle tärkeä, just toi fiilis, että se täytyy tehdä, Tähkä sanoo.


Erityisen paljon kritiikkiä Vilkkumaa sai vuoden 2015 Kissavideoita-kappaleesta.

– Sillä biisillä on omat faninsa, mutta osa ihan aggressiivisesti vihasi sitä, Vilkkumaa tunnustaa.

– Kun sanoit, että osa aggressiivisesti vihaa tuota biisiä, niin loukkasiko se sinua? Minkälaisen painoarvon annoit niille ajatuksille? Antti Tuisku kysyy.

Vilkkumaa suhtautui muiden mielipiteisiin huumorilla.

– Totta kai se on vähän silleen, että isoin unelma on se, että kaikki mahdolliset ihmiset rakastaisivat mua enemmän kuin mitään elämässään. Kun siitä lähdetään, niin totta kai se on snadi pettymys, että Lauri Tähkä ei tykkää mun jokaisesta biisistä, mutta mä kuitenkin ymmärrän, että elämä ei voi olla sellaista, Vilkkumaa virnistää.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. IS ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.