”Kävin läpi julkista häpeää 10 vuotta” – Maija Vilkkumaa kertoo rehellisesti raadollisesta erostaan

rac

Julkaistu:

vain elämää
Maija Vilkkumaa avautuu televisiossa yllättäen 15 vuotta sitten tapahtuneesta suhdekriisistään.
Laulaja-muusikko Maija Vilkkumaa kertoo ensi viikon perjantaina televisiossa esitettävässä jaksossa avoimesti elämänsä kipukohdista.

Yksi esille nousevista aiheista on hänen vuosien takainen, kipeä eronsa. Vilkkumaa, 45 vuotta, kertoo Nelosen mukaan jakson kuvauksissa päivällisellä vaikeasta erostaan, joka päätyi lehtien sivuille ja vei lopulta jopa laulajan lauluäänen.

– Mä koin siitä ihan hirveetä syyllisyyttä, siitä suhteen lopettamisesta. Mä en pystynyt ollenkaan laulamaan, Vilkkumaa aloittaa.

– Ääniongelmat alkoivat täsmälleen samoihin aikoihin eron kanssa. Sitten tulee lööppiä lööpin perään. Se oli tosi rankkaa, ja ehkä kymmenen vuotta kävin läpi sitä kaikkea, sitä julkista häpeää ja yksityiselämän kriisiä.

Laulaja myöntää, että vaikealla erolla oli vaikutuksensa hänen nykyiseen avioliittoonsa, vaikka nykyään heillä onkin kaikki hyvin.

Vilkkumaa avioitui muusikko ja kitaristi Mikko Kososen kanssa vuonna 2007. Heillä on vuosina 2007 ja 2011 syntyneet lapset yhdessä.

– Olen hirveän kiitollinen siitä, kenen kanssa mä nyt elämäni jaan, laulaja sanoo.

Taustalla vanha suhdekohu

Julkisuudessa kerrottiin 15 vuotta sitten, että pariskunta ihastui toisiinsa jo silloin, kun Vilkkumaa oli vielä yhdessä edellisen puolisonsa kanssa.

Ilta-Sanomat kertoi vuonna 2004, että Maija Vilkkumaa erosi tuottaja-ohjaaja Sami Aaltosen kanssa 11 vuoden jälkeen. He olivat kihloissa ja asuivat yhdessä ennen eroa.

Aaltonen myönsi IS:lle, miten Vilkkumaasta lähtöisin ollut ero tapahtui.

– Tässä tapahtui klassinen tosielämän muusikkovitsi, joka on valitettavasti nyt totta. Maija hurahti bändinsä soittajapoikaan, Aaltonen sanoi.

IS ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.