Maija Vilkkumaa todisti New Yorkissa tuhoisaa terrori-iskua 2001 – epätodellinen näky mykisti: ”Kaikki vain katsoi hiljaa savuavia torneja”

rac

Julkaistu:

Varo juonipaljastuksia! Maija Vilkkumaa laittaa Vain elämää -ohjelmassa Sunrise Avenuen megahitin uuteen uskoon.
Tulevana perjantaina Vain elämää -ohjelman juhlakaudella vietetään Samu Haberin päivää.

Satulinnan pöydän ääreen ovat kokoontuneet Vesala, Erin, Maija Vilkkumaa, Lauri Tähkä, Elastinen, Antti Tuisku ja VilleGalle.

Maija Vilkkumaa on päättänyt esittää Samun päivänä Sunrise Avenuen megahitin Hollywood Hills. Kappale on kuitenkin saanut Maijan käsittelyssä saanut uuden nimen ja suomenkieliset sanat.

– Biisi kertoo kaupungista, jota ihminen rakastaa. Kaupunki on metafora sille, miten välillä tarvitsee tietyt olosuhteet, että pystyy olemaan vahva ja kykenee mihin tahansa. Oli pakko suomentaa tuo ja kertoa mulle tärkeästä kaupungista. Mun kaupunki on New York, Maija Vilkkumaa paljastaa jaksossa.

New Yorkilla on Maija Vilkkumaan sydämessä erityinen paikka ja artisti kertookin kokeneensa kaupungissa paljon. Vuonna 2003 hän kertoi Ilta-Sanomille, että haaveili jopa muutosta kaupunkiin, kun oli tehnyt siellä materiaalia aiemmille levyilleen.

– Olen viettänyt siellä pitkiä aikoja ja tehnyt muun muassa Ei-levyn ja Se ei olekaan niin -levyn materiaalit siellä. Ensimmäistä kertaa menin New Yorkiin syyskuussa 2001, eli olin siellä, kun oli 9/11, Maija kertoo ohjelmassa.

– Tein tästä niin stadionin kokoisen kappaleen kuin pystyin, artisti paljastaa.


Uusi tulkinta on rakkaudentunnustus unelmien kaupungeille.

– New York, oon kokenut, kun unelmat syntyy kaduilla sun! Sä olet kaunein ja sä olet mun, kykenen kaikkeen, kun vaan oon sussa kii! Maija julistaa versiossaan.

Maijan tulkinta saa artistit villiintymään ja juhlimaan.

– Ihan sairaan ihanaa, miten joku kääntää tuon omaksi tarinakseen toiseen kaupunkiin. Maija vetää vaan niin sairaan makeesti ja täysillä. Tosi upea! Samu Haber ihastelee.


– Olitko siis oikeasti siellä silloin, kun ne tornit kaatui? Samu kysyy Maijalta esityksen jälkeen.

– Olin, se oli pysäyttävää. Olin hotellissa ehkä kahden kilometrin päässä siitä tapahtumapaikasta. Oltiin juuri lähdössä ulos kaupungille ja yhtäkkiä katsottiin telkkarin kanavat läpi, että onko tämä jotenkin rikki, kaikista tulee jotain ihmeellistä elokuvaa... Sitten tajuttiin, että täällä on tapahtunut jotain, Maija kertoo ohjelmassa kokemuksestaan.

– Oli mielenkiintoista, miten ihmiset reagoi tuollaiseen tilanteeseen. Vähän kuin Armageddon-elokuvassa, kun se meteoriitti tulee sieltä, kaikki vaan tuijottaa sitä ja niin just kaikki teki. Kaikki vain katsoi sinne hiljaa, niitä savuavia torneja. Se oli todella erikoista.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.