Elastisen vaimolleen omistama kappale saa Lauri Tähkän murtumaan – muistelee kipeää avioeroaan: ”Se ei mennytkään niin kuin ajattelin”

rac

Julkaistu:

Vain elämää
Elastinen aloitti Lauri Tähkän Vain elämää -päivän omalle vaimolleen omistamallaan kappaleella.
Tänään Vain elämää -ohjelmassa vietettiin Lauri Tähkän päivää. Ensimmäisenä esiintymisvuorossa oli Elastinen, joka esitti oman versionsa Tähkän Morsian-kappaleesta.

– Tiedän, että se on sulle tosi merkityksellinen kappale ja siitä tuli mulle myös iso biisi. Mä kerron nyt tositarinan, mitä mulle viimeksi tapahtui, kun mä tästä pöydästä nousin, Elastinen avasi kappalevalintaansa.


Elastinen on aiemmin kertonut tavanneensa nykyisen vaimonsa edellisen Vain elämää -vierailunsa jälkeen. Tähkä puolestaan kertoi illan jaksossa, ettei hänen parisuhteessaan kaikki mennyt aivan niin kuin mies itse oli suunnitellut.

– Edellisen Vain elämää -kauden jälkeen tuli mentyä naimisiin ja ikävä kyllä erottua myös, Tähkä toteaa.

– Olin helvetin toiveikas, kun Morsian-laulun kertosäkeen tein. Näin itseni, että menen vielä toisen kerran naimisiin, ja sitten se ei ihan mennytkään niin kuin ajattelin se matka, hän lisää.


Elastisen versio Morsian-kappaleesta on omistettu hänen rakkaalle vaimolleen. Elastinen meni naimisiin Riina-rakkaansa kanssa kaksi vuotta sitten ja pariskunnalla on myös kaksi lasta.

– Viis vuotta sit palasin Hirvensalmelta tyhjään himaan, sit ku kesä lähössä käyntiin, just ku vähiten odotin, päin pläsiä sä iskit täysii. Nappasit kunnolla riveleist mua sanoit täs on sun tuleva vaimos, Elastinen riimittelee.

– Mä haluun kunnioittaa perinteitä, niin et mitään ei jäis tekemättä, joten sun tietämättä pyysin viikko sit isältäs sun kättä. Oon treenannu peilin eessä ja vaik oon varma siit, mitä sä vastaat, kädet hionnu jo eilisestä ja sydän sataatuhatta sisällä hakkaa. Sormus taskussa polttelee ku se ois oottanu siellä aina, mut mä en rupee enää oottelee, vaan mun polveni maahan painan, artisti räppää ja polvistuu lavalla.


Riemukas rakkausräppi ja kauniisti lauletut kertosäkeet herättävät Lauri Tähkässä iloa, mutta myös kipeitä muistoja omasta menneisyydestä. Hän seuraa esitystä läpi kyynelien.

– Elastinen oli kirjoittanut sen hienosti, erittäin hyvä versio. Kyllä se erittäin koskettava mulle tuo laulu on, siinä on paljon sellaista sisäänrakennettua tunnemaailmaa, kipeyttä, kaihoa ja ikävää minulle itselleni. Kova paikka, Tähkä sanoo vedon jälkeen.

– En olisi ikinä ennen tätä leiriä uskonut, että Elan biisien kohdalla mua itkettää eniten, Samu Haber puolestaan hämmästyy.

– Olin aika pitkään vailla tuota asiaa, mistä tuossa biisissä on kysymys. Koen, että se on muuttanut mun elämää ja maailmankatsomusta hirveästi, Elastinen miettii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt