Vain elämää -kaudelle koottiin huippuartistit – Lauri Tähkä ja Paula Vesala paljastavat yllätyksen koko porukasta: ”Emme tunteneet toisiamme” - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Vain elämää -kaudelle koottiin huippuartistit – Lauri Tähkä ja Paula Vesala paljastavat yllätyksen koko porukasta: ”Emme tunteneet toisiamme”

Paula Vesala ja Lauri Tähkä ovat mukana Vain elämää -sarjan kymmenennellä kaudella. Juhlakaudella kuullaan esityksiä, joita Paula kuvailee sanoilla ”aivan mieletöntä upeutta”. – Oikein mahaan sattui.

4.9.2019 7:05

Suuria harhaluuloja suomalaisessa musiikkimaailmassa lienee se, että kaikki saman alan artistit tuntevat toisensa läpikotaisin ja ovat vähintäänkin kavereita, elleivät jopa ystäviä.

Tosiasia on, että edes Vain elämää -ohjelman kymmenennen juhlakauden tähtiartistit eivät tunteneet toisiaan juurikaan ennen ohjelman kuvauksia.

Esimerkiksi Paula Vesala ei tiennyt juuri mitään Lauri Tähkästä – ja sama toisinpäin.

– En tuntenut Lauria ollenkaan. Kuvauksissa paljastui, että Lauri on tosi humoristinen ja lämmin tyyppi, Paula kertoo.

Lauri puolestaan sanoo ihailleensa kuvauksissa sitä intensiteettiä, jolla Paula esiintyi.

– Arvostan häntä taiteilijana ja nykyään myös ystävänä. Aiemmin lähinnä tiesimme toisemme.

Lauri muistuttaa, että saman alan artistit tapaavat toisiaan usein vain ohimennen eri keikkapaikoilla, eikä kollegoihin ehdi kunnolla tutustua.

– Ja keikoillakin kaikki keskittyvät kuitenkin omiin juttuihinsa ja tuleviin keikkoihin. Toki jotkut tunsin entuudestaan duunin puolesta. Esimerkiksi VilleGallen kanssa olemme olleet yhtaikaa studiossa, Lauri sanoo.

– Mutta se on eri asia, sillä ei toista kuitenkaan todella tunne. Parhaiten tunsin entuudestaan Elastisen, mutta nyt tutustuin kaikkiin enemmän juuri heidän tarinoidensa kautta.

Paulalle tutuimmat henkilöt olivat niin ikään Elastinen sekä Antti Tuisku.

– Antti ja Kimmo olivat ystäviäni jo ennen ohjelmaa. Antin tunnen siviilissä niin hyvin, että oli jännä nähdä Antin artistiminä.

Paulallekin tuli yllätyksenä monen tämänvuotisen artistin todellinen luonne ja persoona, sillä se ei ole sama, mitä nähdään lavalla.

– Se oli mahtavaa, kun sai tutustua kaikkiin ihmisiin. Ja kaikki tällä kaudella mukana olevat tyypit ovat aivan törkeän hyviä. Oikein sattui mahaan, kun kaikki tykittivät Satulinnassa aivan mieletöntä upeutta, Paula hehkuttaa.

– Kaikki reseptorit olivat täynnä, sillä se oli aivan tajutonta. Kukaan ei ”vain rämpytellyt”, vaan kaikki esiintyivät täysillä ja olivat niin karismaattisia, etten ih­mettele yhtään, että he kaikki ovat isoja tähtiä.

 Kaikki avautuivat omista asioistaan, ja oli ihanan lämmin ja hieno kesä.

Lauri tutustui niin ikään moneen uuteen henkilöön Satulinnan kymmenen päivän intensiivisissä kuvauksissa.

– Kameroiden sammuttuakin me vielä saunoimme, ja sama juttu jatkui siitä, mihin se jäi illallisella. Kaikki avautuivat omista asioistaan, ja oli ihanan lämmin ja hieno kesä, Lauri muistelee.

– Tämän ohjelman jälkeen kaikki arvostavat ja kunnioittavat toisiaan ihan eri tavalla.

Myös Samu Haber myöntää, ettei tuntenut muita artisteja lainkaan ennalta.

Satulinnassa Maija Vilkkumaa, VilleGalle, Erin, Paula Vesala, Samu Haber, Lauri Tähkä, Elastinen ja Antti Tuisku. Perjantaina esitetään ensimmäinen artistipäivä. Artistina on Antti Tuisku, ja viikon kuluttua Paula Vesala.­

Koska joukko oli valikoitu jo aiemmin ohjelmassa mukana olleista tähtiartisteista, monella oli tarve myös suoriutua täydellisesti muiden edessä.

– Kaikilla oli sama paine, halu onnistua. Ja se teki kuvauksista niin upean kokemuksen, että me kaikki tuimme toisiamme ja halusimme olla samalla puolella, Lauri sanoo.

Lauri aloitti muiden kappaleista tekemiensä versioiden työstämiset, uudet sanoitukset ja sävellykset, jo tammikuussa.

– Samu Haberin englanninkielisen biisin tein suomeksi ja Elan ja JVG:n biisit tein uusiksi, Lauri vihjaa.

Paula teki kaikista kappaleista omat versionsa.

– Ohjelmassa kivointa on juuri se versioiden tekeminen. Yritin jotenkin selviytyä siitä, että saan jonkun idean jokaisesta biisistä. Edellisellä kaudella kaikki oli erilaista, kun en ollut vielä aloittanut soolouraani. Silloin olin kuin lapsi karkkikaupassa: halusin tehdä kaikkea.

Paula osallistui Vain elämää -ohjelmaan syksyllä 2014.

Paula Vesala oli mukana Vain elämää -ohjelman 3. kaudella 2014.­

Sen jälkeen on todellakin tapahtunut paljon: sooloura, ero, muutto Yhdysvaltoihin ja jälleen takaisin Suomeen.

Tällä kertaa ohjelmassa ei ole luvassa tarinoita surun täyttämästä lapsuudesta, vaan Paula halusi lähteä ohjelmaan enemmän ilon kautta.

– Synkistelin jo tarpeeksi viime kerralla, Paula sanoo.

Lauri puolestaan osallistui ohjelmaan viimeksi kolme vuotta sitten, ja väliin on mahtunut muun muassa avioliitto ja ero.

– Hyvin tässä kuitenkin on selvitty. Ahkera työnteko on varmasti yksi tapa, jolla kanavoin itseni selviytymään, mutta kyllä asioiden äärelle pitää myös pysähtyä.

Lue lisää Lauri Tähkän ja Paula Vesalan kesästä, tiukasta työputkesta ja syksyn suunnitelmista tuoreesta Tv-lehdestä. Lehti on myytävänä 4.–10.9. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?