PMMP ja Nylon Beat nähdään uudella Vain elämää -kaudella – Paula Vesala ja Erin sanovat suorat sanat yhtyeiden tulevaisuudesta

Julkaistu:

Paula Vesala ja Erin ovat mukana uudella Vain elämää -tuotantokaudella.
Vain elämää -suosikkiohjelman odotettu 10. tuotantokausi käynnistyy Nelosella tänään perjantaina. Ensimmäisessä jaksossa nähdään kuinka kahdeksan suomalaista eturivin artistia astelevat Hirvensalmen Satulinnaan kukin vuorollaan.

Kyseessä on ohjelman 10-vuotisjuhlakausi, jonka kunniaksi ohjelmaan on valittu joukko jo kertaalleen Satulinnassa vierailleita artisteja. Heidän joukossaan ovat myös PMMP-yhtyeestä aikanaan tunnetuksi tullut Paula Vesala sekä Nylon Beat-duosta tuttu Erin.

Nylon beat -duo oli 90-luvun ilmiö, joka muistetaan yhä tänä päivänä. Duon tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Rakastuin mä looseriin, Viimeinen ja Seksi vie ja taksi tuo.

Kesällä 2018 kaksikko teki kesän mittaisen paluukiertueen ja keikkaili kymmenellä festarilavalla. Jatkoa ei kuitenkaan Erinin mukaan ole luvassa.


– Nylon Beatin paluu oli vain yhden kesän juttu. Se ei ole mikään sellainen asia, joka toistuu. Se oli vastaus kaikkien Nylon Beat -fanien pyyntöihin, Erin sanoo varmana.

– Nyt syksyllä kirjoittelen omia biisejä ja keskityn tulevaan rundiin.

Edelliskesän paluu oli ikään kuin aikamatka, sillä kyse on 90-luvun sukupolvikokemuksesta, jota Nylon Beat oli osana.

– Nylon Beat oli nuori minä. Aikajanallisesti Erin on helppo erottaa Nylon Beatista. Se oli kuin aikamatka omaan nuoruuteen. Pukeuduttiin ja käyttäydyttiin kuin parikymppiset, Erin nauraa.

Erin kokee, että hänen artisti-identiteettinsä on nykyisin täysin eriytynyt nuoruuden duosta.

– Jokainen ihminen on aina vähän erilainen eri porukassa, niin samalla tavalla olen kaverin kanssa osana Nylon Beatia tietynlainen. Siinä 1+1 on yhtä kuin 3, sillä Jonnan ja minun yhteinen energia on yhtä kuin Nylon Beat, kun taas Erin on asia erikseen.

Vaikka paluukiertueet on naisen mukaan jo nähty, vierailee myös Jonna uudella Vain elämää -kaudella.

– Jonnan vierailu kulki nimellä Erin ft. Jonna. Ei tehty sitä enää Nylon Beat –nimellä, sillä se on vähän jo taputeltu, Erin kertoo.

Nylon Beatin viimeinen konsertti oli joulukuussa 2003. Vuonna 2007 duo teki kolme paluukeikkaa, kunnes kesällä 2018 oli luvassa naisten mukaan viimeiseksi jäävä paluukiertue.

Erinin kanssa samoilla linjoilla on myös Vesala. PMMP:n lopetettua vuonna 2013 Vesala on luonut vakuuttavaa uraa sooloartistina ja on nykyään yksi Suomen musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä. Naisen suurimpiin hitteihin lukeutuvat muun muassa Älä droppaa mun tunnelmaa, Tequila sekä Tytöt eivät soita kitaraa.


Myös PMMP-yhtyeen toinen puolisko, sittemmin niin ikään uraa sooloartistina luonut Mira Luoti vilahtaa tulevalla Vain elämää -kaudella. Vesala kuitenkin painottaa Erinin tapaan, ettei kyseessä suinkaan ole PMMP:n comeback.

– Se ei ole PMMP, Vesala toteaa napakasti.

– Se on mun tekemä versio, Jori ei ollut siinä mukana eikä siinä ei ole meidän bändin poikia. Mira vaan fiittaa mun versiossa, joka on lahja Kimmolle, hän selittää viitaten Elastiseen sekä Jori Sjöroosiin, joka toimi aikanaan PMMP:n tuottajana sekä säveltäjänä.

PMMP oli kulta-aikanaan 2000-luvun alussa yksi Suomen suosituimpia yhtyeitä. PMMP muistetaan muun muassa Rusketusraidat-hitistään, joka valtasi radiokanavat vuonna 2003. Kymmenen vuotta myöhemmin yhtye soitti viimeisen keikkansa loppuunmyydyllä Hartwall-areenalla.

Viime vuosina monet takavuosien suosikkiyhtyeet, kuten TikTak ja Nylon Beat ovat palanneet keikkalavoille. Vesala tunnustaa, että myös PMMP:n paluukeikan perään on kyselty useampaankin otteeseen.

– On kyselty, mutta ei me tehdä, nainen täräyttää.