Lauri Ylönen yllättää – tulkinta Anne Mattilan herkästä hitistä vetää hiljaiseksi: ”En ole ikinä kuullut, että jäbä laulaa suomeksi!” - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Lauri Ylönen yllättää – tulkinta Anne Mattilan herkästä hitistä vetää hiljaiseksi: ”En ole ikinä kuullut, että jäbä laulaa suomeksi!”

Lauri Ylönen laulaa Anne Mattilan päivänä suomeksi.

21.9.2018 20:35

The Rasmus -yhtyeestä tunnetulta Lauri Ylöseltä kuullaan Anne Mattilan päivänä suomenkielinen tulkinta, kun artisti esittää iskelmätähden kappaleen Taivaan kartta.

– Tuntuu, että olen löytänyt sun kanssa sielunkumppanuuden, jota en osannut odottaa. Kun kävin läpi sun biisejä, sielläkin oli paljon yhtymäkohtia. Melodiat tuntui omilta. Yksi biisi oli ylitse muiden, se oli Taivaan kartta, Lauri kertoo valinnastaan.

– Tässä on tarina, jossa lohdutetaan ihmistä, joka on menettänyt jonkun tosi läheisen ja rakkaan. Tämä biisi koskettaa mua ihan älyttömästi. Se oli mulle voimabiisi, Anne muistelee.

– Se sopii moneen tilanteeseen, Lauri jatkaa.

– Tuo biisi on mulle tärkeä, koska se on koskettanut ihmisiä, jotka ovat menettäneet rakkaan ja olen saanut olla osana sitä lohdutusta, Anne kertoo.

Laurin tummanpuhuva tulkinta tekee suuren vaikutuksen Anneen!

– Ihan mieletön, kiitos. Ihana veto, tuo on iso kappale, Anne kiittelee.

– En ole ikinä kuullut, kun jäbä laulaa suomeksi! Se oli hieno hetki, tosi makeeta, Tuure Kilpeläinen hehkuttaa.

– Mun on ollut vaikea kirjoittaa onnellisia ja iloisia lauluja. Tää biisi kertoo kuolemasta, varjojen maa on tietysti lähellä In The Shadowsia, olisin voinut vaikka nimetä tuon kappaleen uudestaan Varjojen maaksi, Lauri miettii.

Valinta puhutteli myös version esittäjää.

– Käännyin vähän sisäänpäin, mun oli vaikea katsoa sua. Vedin sen vähän kuin itselleni, Lauri selittää Annelle.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?