Vain elämää

Anne Mattilalta suoraa puhetta naisartistien kohtelusta tv:ssä – törmäsi ikävään ilmiöön musiikkialalla: ”Sitä ei voi sietää kukaan”

Julkaistu:

vain elämää
Vain elämää -ohjelmassa artistit pohtivat naisten asemaa ja kohtelua musiikkimaailmassa.
Vain elämää -artistit keskustelevat Ellinooran päivänä naisartistien kohtaamasta negatiivisesta asenteesta.

– Jos musa-alaa miettii, onko tytöttelyä ja äijäkulttuuri päällä? Tuure Kilpeläinen kysyy Ellinooralta, Anne Mattilalta ja Evelinalta.

Iskelmätähti Anne Mattila on kiertänyt keikkalavoja 11-vuotiaasta saakka. Mattila sanoo suoraan törmänneensä musiikkimaailmassa ikäviin tilanteisiin, joissa häntä ei sukupuolen tai iän takia ole otettu vakavasti.

– Jos olet nuori nainen, palaveritilanteissa tai sopimuksia kirjottaessa oletetaan, että tuo on tuollainen tytönheitukka. Lähtökohta on sellainen. Niitä tilanteita on tullut vastaan, Anne Mattila sanoo ohjelmassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ellinoora puolestaan toivoo, ettei ihmisiä laitettaisi eri kategorioihin sukupuolen takia.

– Puhutaan naisartisteista, mutta ei miesräppäreistä. Toivon, että joskus elettäisiin maailmassa, jossa on artisteja ja tekijöitä – sukupuoli on mikä on, Ellinoora sanoo.


Artistit kokevat, että naisiin suhtaudutaan toisinaan vähättelevästi. Anne Mattila sanoo ettei pahastu tytöttelystä kaikissa tilanteissa, mutta huomaa kyllä heti jos siinä on vähättelevä sävy.

– Minuakin saa tytötellä, jos se on oikealla sävyllä tehty. Mutta jos se on sellaista ”kuules tyttö”, sen tietää, milloin se on vähättelyä. Sitä ei voi sietää kukaan. Eikä sitä tarvitse sietää missään ammatissa kenenkään, Mattila sanoo.

– Siinä on ero, jos mummini sanoo, että hei likka, tules ottamaan pannareita tai jos joku setämies jossain klubilla sanoo, että hyvä tyttö, hyvin vedetty, Evelina vertaa.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt