Vain elämää

Miksi Tapani Kansa ei ole ollut mukana Vain elämää -sarjassa? Iskelmälegenda on itsekin ymmällään: ”Asia on kovasti puhuttanut”

Julkaistu: , Päivitetty:

Vain elämää
Vain elämää -suosikkisarjassa on nähty pitkä rivi suomiviihteen veteraaneja. Yksi on kuitenkin jäänyt uupumaan.
Suomen ensimmäinen LP-kultalevy, liki 40 julkaistua albumia, lukematon määrä tv-esiintymisiä, kymmeniä ikivihreitä hittejä ja jopa 50 vuoden mittainen musiikkiura. Näillä meriiteillä luulisi päätyvän Nelosen suosittuun Vain elämää -musiikkiohjelmaan, mutta iskelmätähti Tapani Kansaa ei ole Hirvensalmen pirttipöydän äärellä näkynyt.


Eikä nyt ole kyse siitä, että hän olisi kieltäytynyt kutsusta.

– Ei ole pyydetty, mutta totta kai menisin mukaan ohjelmaan, Kansa sanoo IS:lle.

– Ei se nyt erityisemmin harmita, mutta olen sitä ihmetellyt. Siinähän on jo vuosien varrella kymmeniä artisteja ollut. Kyllähän sitä ovat ihmetelleet mun fanit ja monet muutkin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapani Kansa tuntee hyvin Vain elämää -ohjelman konseptin. Hän on katsonut itsekin ohjelmaa.

– Se on hyvä ohjelma, ja siellä on erittäin hyvä bändi.

Moni artisti on kieltäytynyt ohjelmaan osallistumisesta, koska siinä itketään. Ohjelman konseptiin kuuluu, että illallispöydässä joko oma tai toisten elämäntarina saattaa herkistää kyyneliin.

– Ei minua itkeminen haittaisi. Jos itkettää niin itkettää. Olen aina itkenyt. On ihan turha tehdä jostain itkemisestä numeroa, Tapani Kansa sanoo.

Tapani Kansa ei ole miettinyt, miksi häntä ei ole kutsuttu suosikkiohjelmaan.

– Pitää kysyä tuottajalta. Yritä saada langanpäähän ohjelman tuottaja! Asia on kovasti puhuttanut fanejani ja yleisöä.

IS sai langan päähän ohjelman vastaavan tuottajan Meira Norosen. Tuottaja kuitenkin kiersi kysymyksen vedoten tuotannon linjauksiin.

– Me emme ole lähteneet yksittäisten artistien kohdalla kommentoimaan, onko heitä pyydetty vai ei, tai syitä siihen, Noronen sanoo.

Norosen mukaan ohjelman tähtien kokoaminen on palapeli, joka määräytyy suuresti artistien omien aikataulujen mukaan.

– Siihen vaikuttavat tietysti isosti ihmisten aikataulut – ohjelmaan täytyy sitoutua melko tiiviisti ja kaikille se ei vaan kyseisessä uran- ja elämänvaiheessa onnistu – ja kokonaisuus ylipäätään, eli jo mukaan mahdollisesti valikoituneet artistit, ja se, että saamme mahdollisimman mielenkiintoisen ja monipuolisen jengin, Noronen luettelee.


Vain elämää -ohjelman castingissa on noudatettu yhdeksän tuotantokauden ajan melko samantyyppistä kaavaa, johon on lähes joka kerta kuulunut ainakin yksi erityisen pitkän musiikkiuran tehnyt artisti. Ohjelmassa on päästy tutustumaan muun muassa Hectoriin, Dannyyn, Pave Maijaseen, Paula Koivuniemeen ja Virve Rostiin. Tänä syksynä tähtijoukon konkariosastoa edustaa Pepe Willberg.

Siksi katsojia onkin kummastuttanut, miksei merkittävän musiikkiuran tehnyttä Tapani Kansaa ole nähty televisiossa. Keskustelu aiheesta kävi kuumana muutama vuosi takaperin Suomi24-keskustelupalstalla.

– Kyllä Tapsa olisi mielenkiintoinen vieras kyseiseen ohjelmaan. Kovasti tykkäisin jos Tapsan siinä näkisin. Saisivat nekin nenillensä jotka mollaavat aina Tapsaa. Ihanan persoonallinen tyyppi ja ainutlaatuinen, kommentoi nimimerkki melina2.


– Ilman muuta Tapsa Vain elämään -ohjelmaan mukaan! Tulisi säpinää ja mielenkiintoa siihenkin pliisuiluun ja turhanaikaiseen vetistelyyn vaihteeksi, komppaa nimimerkki Sepitini.

– Hän on sanavalmis, karismaattinen, viihdyttävä ja särmikäs persoona. Ei varmaankaan olisi mikään tylsimys ja sivuun jättäytyvä nyhjäke tuossa ohjelmassa, sanoo jospa_nyt.

– Mitähän Tapsan päivänä siinä sitten tehtäisiin? Mitä aktiviteettia hän keksisi? Se olisi kiintoisaa, pohtii loimii.


Kansa totesi Ilta-Sanomien haastattelussa joulukuussa 2013, että hän olisi valmis lähtemään ohjelmaan, jos vain kutsu kävisi. Ohjelmaa oli tuolloin esitetty kahden tuotantokauden verran.

– Miksen menisi mukaan, jos pyydettäisiin. Ei ole pyydetty ja tuskin pyydetäänkään. Se itkemisen määrä on vähän hassua. Totta kai liikutun minäkin, mutta en viitsi ammatiksi asti, mies tuumasi tuolloin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt