Vain elämää

Yksi asia saa Lauri Ylösen nielemään itkua Vain elämää -jaksossa – ”Sitä on mahdotonta kuvailla”

Julkaistu:

vain elämää
Lauri Ylönen puhuu Vain elämää -jaksossa avoimesti siitä, miten paljon The Rasmuksen läpimurto merkitsi hänelle kovan työmäärän jälkeen.
Suositun Vain elämää -musiikkiohjelman yhdeksäs kausi käynnistyy ensi perjantaina megatähti Lauri Ylösen jaksolla.

Ylönen kertoo jaksossa tv-kameroille avoimesti elämästään musiikkimaailman huipulla, sekä myös yksityiselämästään Kaliforniassa, jossa hän asuu puolisonsa Katriinan ja lastensa kanssa.

Muusikko kertoo perheestään lämpimästi, mutta jättää kuitenkin yksityiselämän taustateemaksi hänen muusikonuraansa käsittelevässä ohjelmassa.

Oman uran suuren läpimurron muisteleminen saa Ylösen liikuttumaan erityisesti, sillä sen taustalla oli niin paljon kovaa työtä.


Kun The Rasmus löi läpi vuonna 2003, tuolloin vasta 24-vuotias Ylönen joutui yhtyeen muiden jäsenten kanssa kovaan pyöritykseen. Valtava läpimurto tapahtui Dead letters -albumin ja erityisesti In the Shadows -megahitin myötä. Kukaan ei ollut osannut odottaa, että he voisivat todellakin menestyä niin käsittämättömän isossa mittakaavassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Silloin puhelimet soivat koko ajan. Siinä on se läppä, että siihen tarvitsee vain sen yhden biisin.

– Sitä on mahdotonta kuvailla, Ylönen sanoo silmin nähden liikuttuneena.

Tuure Kilpeläinen muistelee jaksossa sitä, miten hänen tajuntaansa iskostui The Rasmuksen menestys, kun hän käveli Kalkutassa, Intiassa ja hän näki valtavat The Rasmus -julisteet.

– Olemme myyneet Intiassa platinakasetin, Ylönen nauraa tähän.

Läpimurron muisteleminen on jakson aikana kenties ainoa asia, joka saa miehen silmät selvästi kostumaan. Muusikko kertoo tehneensä valtavasti töitä bändin läpimurron eteen: hän nousi joka aamu ylös sängystä kirjoittamaan kappaleita ja haaveili menestyksestä.

Anne Mattila esittää jaksossa In the Shadows -hitin omalla tavallaan.

– Se oli hirveän liikuttava hetki. Hän eläytyi siihen tosi paljon, Ylönen myönsi koskettavan esityksen jälkeen kameroille.


Nykyään The Rasmus on tosiaankin yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä yhtyeitä. Se on myynyt useita miljoonia levyjä ympäri maailmaa ja voittanut lukuisia musiikkialan arvostettuja palkintoja Suomessa ja ulkomailla. Yksi niistä on MTV Europe Awards -gaalassa vuonna 2004 napattu parhaan musiikkivideon pysti Funeral Song -kappaleesta.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt