Maailmanmaine vei Lauri Ylösen tummanpuhuvalle ja alkoholinhuuruiselle tielle – avaa nyt tv-ruudussa päätöstä, jonka hän teki kymmenen vuotta sitten - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Maailmanmaine vei Lauri Ylösen tummanpuhuvalle ja alkoholinhuuruiselle tielle – avaa nyt tv-ruudussa päätöstä, jonka hän teki kymmenen vuotta sitten

Samaan aikaan The Rasmus -tähden esikoispojan kanssa syntyi päätös, joka tuli jäädäkseen laulajan elämään.

5.9.2018 6:31

Suositun Vain elämää -musiikkiohjelman yhdeksäs kausi käynnistyy ensi perjantaina megatähti Lauri Ylösen jaksolla.

– Mua on pyydetty tähän ohjelmaan aikaisemminkin, ja olen kieltäytynyt, koska mua on pelottanut tällaiseen sosiaaliseen tilanteeseen ryhtyminen, yli 20 vuoden musiikkiuran tehnyt Ylönen sanoo kameroille jakson alussa.

The Rasmus on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä yhtyeitä. Se on myynyt useita miljoonia levyjä ympäri maailmaa ja voittanut lukuisia musiikkialan arvostettuja palkintoja Suomessa ja ulkomailla. Yksi niistä on MTV Europe Awards -gaalassa vuonna 2004 napattu parhaan musiikkivideon pysti Funeral Song -kappaleesta.

Ylönen kertoo Vain elämää -sarjassa harvinaisen avoimesti elämästään ja muun muassa siitä, miten hän laittoi korkin lopullisesti kiinni vuonna 2008.­

Ylönen on asunut perheensä kanssa jo vuosia Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Maailmantähteä nähdään vain harvoin parrasvaloissa kotimaassaan. Nyt Ylönen raottaa harvinaisen avoimesti verhoa oman elämänsä edessä Vain elämää -sarjassa.

Bändin valtava läpimurto tapahtui Dead letters -albumin ja erityisesti In the Shadows -megahitin myötä. Kukaan ei ollut osannut odottaa, että he voisivat todellakin menestyä niin käsittämättömän isossa mittakaavassa.

– Silloin puhelimet soivat koko ajan. Siinä on se läppä, että siihen tarvitsee vain sen yhden biisin, Ylönen sanoo.

The Rasmus levy-yhtiön promootiokuvassa vuonna 2003. Tuona vuonna bändi teki valtavan läpimurron Dead letters -albumin myötä.­

Samaan aikaan läpimurron kanssa bändin meno alkoi kuitenkin muuttua synkemmäksi. Vuonna 2003 ilmestynyt toinen kappale, Funeral Song, on siitä synkkyydestä hyvä esimerkki. Ylönen kertoo tv-kameroiden edessä kappaleen olevan hänelle hyvin henkilökohtainen.

– 2000-luvun alkupuolella bändimme soundi muuttui aika paljon synkemmäksi, ja myös ulkonäkö sen myötä. Se oli raskasta aikaa, kun kiersimme paljon maailmalla. Siihen liittyi paljon bailaamista. Saatettiin vetää parikin kuukautta joka ilta, Ylönen myöntää.

– Yhtäkkiä kun on maailmanmenestyksessä, sä olet tavallaan aika yksin siinä hetkessä.

Bailaaminen ja ryyppääminen tulivat päätökseen tasan kymmenen vuotta sitten, eikä se päätös ole horjunut.

– Kun poikani Julius syntyi vuonna 2008, minulla tuli herääminen elämään uudestaan. Pistin siinä vaiheessa korkin kiinni. Se on ollut nyt kymmenen vuotta kiinni ja olen tosi tyytyväinen siitä, hän sanoo ohjelmassa.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?