Kaija Koo paljastaa kärsineensä hurjista peloista – oli käytännössä vuosia sisätiloissa, koska pelkäsi ihmisiä - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Kaija Koo paljastaa kärsineensä hurjista peloista – oli käytännössä vuosia sisätiloissa, koska pelkäsi ihmisiä

Jopa kauppaan lähteminen tai puhelimeen vastaaminen olivat Kaija Koolle vaikeita asioita.

16.10.2017 9:35

Kaija Koo paljastaa Vain elämää -ohjelmassa pelänneensä niin paljon sosiaalisia tilanteita, että jossain vaiheessa kaupassa käyntikin oli vaikeaa.

– Mulla on paljon sosiaalisia pelkoja. Ryhmässä oleminen on tulikoe. Ajattelen, että pystyn tähän. Mukana ihan coolisti vaan.

– Vuodesta 1993 aina vuoteen 2000 olin vain sisätiloissa. En käynyt oikein missään. Ihme, että istun tässä. Pelkäsin ihmisiä niin paljon, että olin jäädä eläkkeelle. Kun puhelin soi, aloin hikoilla, koska siellä on ihmiskontakti.

Kaija päätti voittaa pelkonsa menemällä rohkeasti sitä kohti. Nyt hän istuu Vain elämää -artistien kanssa samassa pöydässä kuin kuka tahansa.

– Itsensä voi eristää todellisuudesta, mutta musiikki syntyy yhteydestä normaaliin elämään. Ei voi vain linnoittautua omaan kummalliseen maailmaan.

Vain elämää -talossa Kaija kaipaa kuitenkin välillä omaa rauhaa. Hän kertoo joutuvansa usein yliherkkyyttä muistuttavaan tilaan muiden seurassa.

– Välillä pitää poistua. Jos on tietyt antennit pystyssä, imee ihmisistä koko ajan tietoa. Siitä tulee sellainen mölykaaos. Välillä en osaa olla sosiaalinen ja kuitenkin kaipaan ihmisiä.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Nelonen ja Ilta-Sanomat ovat samaa Sanoma-konsernia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?