Syvä suru painaa Jari Sillanpäätä – avautuu itkuisena aiheesta Vain elämää -jaksossa

Laulaja Jari Sillanpää kertoo Vain elämää -jaksossa syvän surun vaivaavan itseään. Syytä suruunsa hän ei tiedä itsekään.

Jari Sillanpää kertoo Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, miksi kokee niin syvää surua.

14.9.2017 10:32

Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että laulaja Jari Sillanpäätä epäillään epäillään ajaneen autolla huumausaineen vaikutuksen alaisena tiistaina. Lehden mukaan Sillanpää oli käyttänyt amfetamiinia, minkä jälkeen hän oli jäänyt poliisille kiinni autolla ajamisesta.

Poliisista kerrottiin Ilta-Sanomille, että tiistai-iltana Helsingin keskustassa poliisin virka-auto on pysäyttänyt Lönnrotinkadulla ajoneuvon, jonka kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Partio pysäytti ajoneuvon ajovirheen takia. Rikoskomisario Jari Pynnönen ei kommentoi kuljettajan henkilöllisyyttä eikä kerro, mistä huumausaineesta on kyse.

Uutinen aiheutti valtavan kohun ja kiinnitti välittömästi huomion siihen, että perjantaina supersuositussa Vain elämää -ohjelmassa näytetään Sillanpään jakso. Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen vahvisti IS:lle, että Sillanpää-jakso esitetään perjantaina suunnitelmien mukaisesti.

Tällainen jakso on tiedossa

Ilta-Sanomat katsoi Sillanpään jakson etukäteen. Älä lue juttua pidemmälle, jos et halua tietää juonipaljastuksia!

Vain elämää -jaksot on kuvattu kesäkuun alussa Hirvensalmen Satulinnassa. Perjantaina esitettävä Sillanpää-jakso on All Stars -kauden toinen jakso. Tunteita Siltsun jaksossa riittää, se käy selväksi. Päivän päätähden tunteet heittelevät jaksossa yllättäen syvästä surusta iloiseen nauruun. Vuoden 1995 tangokuningas kummastelee itsekin tunteidensa muutoksia ja kertoo kokemastaan syvästä surusta.

Sillanpään silmät kostuvat useammassakin kohtaa sekä toisten artistien sovituksia kuunnellessa että omasta elämästä kertoessa.

– Minulla on viime aikoina ollut valtava suru. Se on sisälläni, en tiedä mikä se on, Sillanpää tunnustaa jaksossa kollegoilleen.

Sillanpää kuvailee olevansa tuntemansa surun vuoksi levoton.

– Minussa on tapahtumassa jotain, olen aukeamassa tai jotain. Olen tällaisessa välitilassa, Sillanpää luonnehtii oloaan.

Sillanpää kertoo, että häntä toisinaan vaivaannuttaa Satulinnassa olo, sillä hän kokee vievänsä muilta artisteilta liikaa tilaa.

– Kun pelleilen, sekin liittyy niin paljon lapsuuteen, että ei saa ottaa tilaa, itkuinen Sillanpää myöntää.

Sillanpää kertoo jaksossa yrittäneensä keventää kokemaansa surua huumorin keinoin.

– Olen kokenut viime aikoina hirvittävän syvää surua. En osaa sanoa tai osoittaa sormella, mitä se on. Ehkä huumorilla pystyn keventämään sitä.

Vain elämää -jaksossa Sillanpää puhuu myös itsensä hyväksymisen tärkeydestä.

– Vasta viime vuosina olen alkanut itseäni hyvällä tavalla rakastamaan ja hyväksymään. Eikä se ole jokapäiväistä. Sekin on koko ajan aaltoliikettä, Sillanpää kuvailee jaksossa.

  Puhuu seksuaalisesta suuntautumisestaan

Sillanpää puhuu jaksossa avoimesti myös homoseksuaalisuudestaan sekä vastailee kollegoidensa kysymyksiin aiheesta.

Sillanpää muistelee jaksossa, kuinka hän antoi jo uransa alkuaikoina vinkkejä suuntautumisestaan.

– Mulla on aina tällaisia piiloviestejä, Sillanpää sanoo jaksossa.

Yhdeksi piiloviestikseen Sillanpää mainitsee kappaleensa Kuuleeko Eero? vuodelta 1999.

– Siinähän on mun ensimmäinen ulostulo homoudesta. Eerohan on täyshomppeli, Sillanpää naurahtaa jaksossa.

Laulaja toteaa jaksossa, ettei koskaan piilotellut homouttaan tai kokenut olleensa ”kaapissa”. Sillanpää on aiemminkin kertonut useissa haastatteluissa, kuinka Helsingin Sanomien toimittaja kirjoitti hänen homoudestaan jo vuonna 1995, mutta lehti päätti jättää jutun julkaisematta, koska se olisi vienyt huomiota tuoreen tangokuninkaan musiikilta.

Vain elämää -ohjelmassa Sillanpää muistelee, kuinka vuonna 2006 tahtoi kertoa mediassa itse seksuaalisesta suuntautumisestaan Tuomas & Juuso Experience -ohjelmassa.

– Eihän se ollut mikään juttu, että Jarilla on miesystävä. Kundikaverini oli mukana joka paikassa ja toimittajatkin näkivät hänet, Sillanpää muistelee.

– Olihan se aika suloista, miten se (”kaapista tulo”) tapahtui. Tuomas (Enbuske) ja Juuso (Myllyrinne) soittivat ja sanoivat tahtovansa tehdä kiertueestani juttua. Kysyin heiltä, että vai kiertueesta, mutta saanko sanoa suorassa lähetyksessä, että minut on juuri jättänyt mies.

 

Vain elämää perjantaisin Nelosella kello 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?