Valvottuja öitä ja huippuluokan illallisia – Samu Haber paljasti, millaista Vain elämää -kulisseissa oikeasti oli

Julkaistu:

Vain elämää
Vain elämää -ohjelman eri kausien tähdet paljastavat IS:lle kulissien takaisia salaisuuksia sarjan tekemisestä.
Kun Vain elämää -ohjelma alkoi pyöriä televisiossa syksyllä 2012 seitsemän tähtiartistin voimin, sen tekijöillä ei ollut vielä mitään aavistusta siitä, kuinka suosittu ohjelmasta tulisikaan. Huikea seitsemän Vain elämää -kauden puserrus päättyy tänä syksynä All Stars -kauteen.

IS kysyi sarjan päättymisen tiimoilla vanhoilta tähdiltä heidän muistojaan Vain elämää -kuvauksista. Laulajatähdet paljastivat IS:n haastatteluissa toinen toistaan kummallisempia asioita kulissien takaa.Samu Haber, 41, osallistui viime keväänä ohjelmaformaattiin. Hän yllättyi täysin siitä, miten hauskaa ohjelman kuvauksissa lopulta oli. Espanjassa kuvatulla kaudella olivat mukana Haberin kanssa Olli Lindholm, Robin, Irina, Laura Voutilainen, Nikke Ankara ja Petra Gargano.

– Se oli ihan sairaan hauskaa, kuin aikuisten ripari. Se yllätti minut eniten. Meillä oli aidosti kiva meininki yhdessä.

Karmea väsymys vaivasi

Ohjelman tekeminen ei ole pelkästään iloista laulamista ja biisien mukana jammailua illallispöydän ääressä. Haber kertoo, että kuvausten kulissien takana todellisuus oli hieman erilainen. Nukkumaan ei aina päässyt ajoissa, ja seuraavana aamuna kello pärähti soimaan kukonlaulun aikaan.

– Viimeisinä päivinä televisiosta näki meidän silmistä, että olimme tosi, tosi väsyneitä. Päivät venähtivät pitkiksi.

Hyvä puoli rankoissa kuvauksissa oli hauskan yhdessäolon lisäksi se, että artistit pääsivät leikittelemään omalla työkalullaan eli musiikilla.

– Omalla uralla musiikkiin tulee välillä suhtauduttua liian vakavasti. On tosi mahtavaa, jos siihen voi välillä suhtautua luovuudella, Haber pohtii.


Huippukokin eineksiä

Kuvauksissa kaikki toimi Haberin mukaan aivan viimeisen päälle hyvin. Kun jokaisen artistin oma päivä koitti, he saivat valita kaikki tarjoilut itse. Haberin päivänä ruoat kokkasi aasialaiseen ruokaan erikoistunut huippukokki Jaakko Sorsa.

– Kun vertaan Voice of Germanyn kuvauskalustoon ja crew’hun, että heillä on 20-kertainen kuvausbudjetti, yllätyin siitä, miten hienosti suomalainen musiikkiohjelma oli tehty. Hienosti tuo Suomi-jengi hoiti sen.

– Olin ammatillisesti todella, todella tyytyväinen. Se oli yksi parhaista tv-kokemuksista minulle ikinä, Haber sanoo.


Kohu nousi, kun Haber esitti ohjelmassa Yön hittikappaleen Joutsenlaulu, koska Yön entinen jäsen ja kappaleen kirjoittaja Jussi Hakulinen ei halunnut, että versiota julkaistaan missään muodossa.

– Olen kartalla kyllä siinä, miten se asia on edennyt, vaikka se ei liitykään suoraan minuun. Se on komea kappale, ja tein siitä oman version.

– Nettikansa vouhottaa, mutta minä tiesin koko ajan, että minulla on juridinen oikeus tehdä se, mitä tein. Levy-yhtiön ongelma on, mitä he saavat julkaista ja mitä eivät, Haber kuittaa.

– Toimin itsekin muiden artistien managerina ja tiedän hyvin, miten nämä kuviot toimivat. Sain vain tehtäväkseni valita yksi biisi Olli Lindholmin ja Yön tuotannosta, ja valitsin sen kappaleen. En tiennyt etukäteen Hakulisen ajatuksista, hän tiivistää.

Vain elämää Live 2017 -konsertti lauantaina 19. elokuuta Helsingin Hartwall-areenassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt