Jussi Hakulinen avoimena HS:ssa kaltoinkohtelustaan – lakimiehet laitettu asialle: ”Minusta on tehty häiriötekijä” - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Jussi Hakulinen avoimena HS:ssa kaltoinkohtelustaan – lakimiehet laitettu asialle: ”Minusta on tehty häiriötekijä”

Jussi Hakulinen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, miksi ei suostunut Joutsenlaulun uudelleensovittamisen.

20.4.2017 17:00

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, kuinka Jussi Hakulinen kielsi Vain elämää -ohjelmaa julkaisemasta Yön Joutsenlaulua. Yön solisti Olli Lindholm on mukana tämän kevään Vain elämää -artistien joukossa.

  • Katso ylläolevalta videolta, miksi Yön solisti Olli Lindholm ei aikanaan laulanut Joutsenlaulua.

Lindholm kertooi IS:lle aiemmin joutuneensa tilanteen takia epämukavaan välikäteen.

– Minulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Se on Jussin ja tuotantoyhtiön välinen asia. Olin aika veemäisessä välikädessä siinä, Lindholm harmitteli.

Joutsenlaulu on Hakulisen käsialaa. Hänellä on kustannusoikeudet kaikkiin omiin kappaleihinsa ja siten mahdollisuus vaikuttaa myös siihen, saako kappaleista tehdä sovituksia.

Teoston mukaan kappaleen rakenteen muuttaminen eli uudelleensovittaminen vaatii lähtökohtaisesti luvan kustannusoikeuksien omaajalta.

Vain Elämää -ohjelma kertoi aiemmin kunnioittavansa Hakulisen päätöstä, ja että Samu Haberin versio Joutsenlaulusta kuultaisi vain tv-jaksossa.

Sarjan tyylin mukaisesti se poikkeaa jonkin verran alkuperäisversiosta. Viiden ja puolen minuutin balladi on lyhennetty alle kolmeen minuuttiin, kertoo Helsingin Sanomat. HS:n mukaan lakimiehet on nyt laitettu asialle uudelleensovituksen kanssa.

HS:n haastattelussa Hakulinen haluaa kertoa, miksi kieltää Joutsenlaulun uudelleensovittamisen. Tv-ohjelman lyhennykset olivat muusikon mukaan niin rajuja, että sitä voisi verrata esimerkiksi kirjan tai elokuvan julkaisemiseen ilman loppuratkaisua.

– Sovituksia vastaan minulla ei ole sinänsä mitään, kunhan Joutsenlaulun tekstiä ei pätkitä. Niin huolella minä sen tarinan tein, Hakulinen avautuu HS:lle.

Hakulinen antoi jo luvan sovituksiin Rakkaus on lumivalkoinen -kappaleessa, jonka Robin esittää tv-ohjelmassa ilman viimeistä säkeistöä.

Joutsenlaulu on Hakulisen leskeksi jääneen tädin tarina, ja sen muokkaamiseen hän suhtautuu tiukemmin.

– Minusta on tehty häiriötekijä Suomen viihteelle, vaikka sanoin vain, että älkää muuttako Joutsenlaulua, hän jatkaa HS:n haastattelussa.

Jussi Hakulinen kertoi HS:lle avoimesti tuntemuksistaan Joutsenlauluun liittyen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?