Olli Lindholm ymmärsi Joutsenlaulu-riidan vasta Vain elämää -pöydässä – joutui karmaisevaan välikäteen - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Olli Lindholm ymmärsi Joutsenlaulu-riidan vasta Vain elämää -pöydässä – joutui karmaisevaan välikäteen

Olli Lindholm kertoo IS:lle joutuneensa ”veemäiseen välikäteen” Yön entisen jäsenen, Jussi Hakulisen vaatimusten takia.

7.4.2017 14:37

Yön keulahahmo Olli Lindholm osallistuu tänä keväänä, 21. huhtikuuta televisiossa alkavalle Vain elämää -kaudelle. Ennen kuin ensimmäistäkään kauden jaksoa on ehditty nähdä televisiossa, julkisuuteen nousi tieto siitä, että Lindholmin edustaman Yö-yhtyeen joidenkin hittikappaleiden julkaiseminen uusina versioina on ongelmallista.

Ylläolevalla videolla Olli Lindholm kertoo huikeasta urastaan pop-musiikin parissa.

Suomen Kuvalehti kertoi perjantaina 7. huhtikuuta ilmestyneessä jutussaan, että yhtyeen alkuperäisjäsen, vuonna 1985 yhtyeestä eronnut Jussi Hakulinen kieltää Joutsenlaulu-hittikappaleen julkaisemisen missään muodossa. Hakulisella on kaikkien kappaleidensa kustannusoikeudet.

– En voi ilmeisesti kieltää sen esittämistä televisiossa, mutta mihinkään muuhun julkaisuun en suostu. Kyse on periaatteesta, Hakulinen sanoo SK:ssa.

Olli Lindholm: ”Olin veemäisessä välikädessä”

Lindholm kertoo IS:lle perjantaina joutuneensa tilanteen takia karmaisevaan välikäteen.

– Minulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Se on Jussin ja tuotantoyhtiön välinen asia. En voi sitä kommentoida heidän puolestaan.

– Olin ihan veemäisessä välikädessä siinä, Lindholm harmittelee.

Ohjelmaan osallistuvat tällä kaudella Lindholmin lisäksi Irina, Robin, Samu Haber, Tiktakin Petra Gargano, Laura Voutilainen sekä Nikke Ankara.

Lindholm ei luonnollisesti ohjelman formaatin huomioon ottaen saanut itse päättää, mitä Yön kappaleita siihen valikoituu mukaan. Ohjelmassa muusikot valitsevat itse suosikkikappaleensa artistien tuotannosta. Joutsenlaulun mukaan tuleminen selvisi Lindholmille vasta ohjelman kuvauksissa, kun Samu Haber esitti sen hänelle.

– Kuulin asiasta vasta siinä vaiheessa, kun istuimme pöydän ympärillä, Samu astui lavalle ja kertoi esittävänsä Joutsenlaulun, Lindholm kertoo.

Lindholmin mukaan hänellä ja Jussi Hakulisella on ollut kohtuullisen hyvät välit viime vuosina. Hänellä ei ollut ennen kuvauksia aavistustakaan siitä, että Hakulisen tekemistä Yön hittikappaleista saattaisi tulla ongelmaa.

– Jos puhetta oli Yö-yhtyeen urasta, niin enhän minä voi marssia kuvauksiin ja ilmoittaa, että siellä esitetään vain minun laulujani. Kaikki [kappaleet] esitetään tasapuolisesti ja kunnia niille, keille se kuuluu. Loppu on muiden ihmisten hoidettavissa, Lindholm pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?