Hector herkistyy heti oman Vain elämää -päivänsä alussa – Chisun esitys vie muistot kouluvuosiin: ”Sä nuorensit mua” - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Hector herkistyy heti oman Vain elämää -päivänsä alussa – Chisun esitys vie muistot kouluvuosiin: ”Sä nuorensit mua”

Chisu aloitti Hectorin päivän omalla versiollaan legendaarisesta Asfalttiprinssi-kappaleesta.

7.10.2016 20:16

Hector on yksi Suomen merkittävimmistä muusikoista ja sanoittajista. 50 vuotta sitten ensimmäisen kerran levyttänyt artisti on pureutunut hiteillään ajankohtaisiin aiheisiin jo useiden vuosikymmenien ajan.

Hectorin tuotanto on on vaikuttanut sekä tavallisiin kaduntallaajiin että muihin musiikintekijöihin. Tämä käy ilmi muun muassa tänään nähdyssä Vain elämää -jaksossa, jossa vietettiin Hectorin päivää.

Muut tähtiartistit kuvailevat Hectoria esimerkiksi tarkkailijaksi, huumorintajuiseksi, rohkeaksi ja useamman kerran häntä kutsutaan myös Suomen omaksi David Bowieksi.

– Hän spottaa asioita ihmisistä ja maailmasta ja hän on loistava taiteilija ja lyyrikko, Chisu hehkuttaa ja huomauttaa, että Hector on antanut nykypoppareille todella paljon työkaluja.

Chisu oli valinnut Hectorin tuotannosta esitettäväkseen Asfalttiprinssin. Kappale on julkaistu vuonna 1973 ilmestyneellä Herra Mirandos -albumilla, joka oli Hectorin toinen sooloalbumi.

– Se on semmoinen omien nuoruuden kotikulmien laulu siinä mielessä, että se on hyvin kaupunkilainen, se on hyvin helsinkiläinen, stadilainen laulu, koska tää on mun koti, Hector kertoo kappaleesta ennen esitystä.

Hector paljastaa, että koulunkäynti ei kiinnostanut häntä aikoinaan ollenkaan ja hän jäikin kaksi tai kolme kertaa luokalle. Hän keskittyi jo silloin musiikkiin.

Chisun tulkinta saa muiden tunnelman nousemaan ja he taputtavat käsiään musiikin tahtiin.

Hector liikuttuu jo ensimmäisen esityksen aikana.

– Sä oot oivaltaja. Sä menet suoraan asiaan ja nostat just sen olennaisen esiin, Hector hehkuttaa kappaleen päätyttyä.

– Kolahti kyllä ihan kaikkiin.

– Sä nuorensit mua äsken. Mä olin ihan, että come on, ei ole totta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?