Maija Vilkkumaa tekee rajun paljastuksen jättihitistään - ”kappaleessa on kauhea ajatus” - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Maija Vilkkumaa tekee rajun paljastuksen jättihitistään - ”kappaleessa on kauhea ajatus”

Ei-kappale on yksi Maija Vilkkumaan suurimmista hiteistä, mutta kappaleen kryptinen loppu on jäänyt vaivaamaan monia kuulijoita.

2.10.2015 14:52

Vain elämää -ohjelmassa Sanni tarttuu Maija Vilkkumaan Ei-kappaleeseen. Sanni kuvailee kappaleen olevan hänelle itselleen erittäin tärkeä, sillä kappaleessa käydään läpi äidin ja tyttären välejä.

– Tämä kappale on mulle erittäin tärkeä monestakin syystä. Kappale kuvailee äidin ja lapsen erkaantumista, ja äiti on aina ollut mulle erittäin läheinen, Sanni kertoo.

Maija Vilkkumaan albumi Ei on yksi Suomen myydyimmistä levyistä. Nimikkokappaleessa kerrotaan äidin ja tyttären suhteesta.­

Ei-kappale päättyy ikäviin tunnelmiin, kun äiti jää laulussa liekkien keskelle.

Toisessa huoneessa, äiti suussaan tupakka nukahtaa ja herää pian kauhuun ja hän huutaa, tytärtään huutaa. Mutta tytär on kaukana ja lähellä kuuta”, kappaleessa lauletaan.

Kappaleessa jätetään auki äidin mahdollinen kohtalo. Muut artistit haluavat tietää, kuinka äidin käy.

– Mulla on siitä sellainen merkintä, että kuoleeko se? Ei se voi kuolla, kirjoitin itselleni muistiinpanoihin. Mutta kyllä mä valitettavasti luulen, että se kuoli. Kappaleessa on sellainen kauhea ajatus, että jos se tyttö olisi jäänyt kotiin, niin se olisi voinut pelastaa äidin, Vilkkumaa kuvailee kappaleen taustoja.

– Ei kauhee, Vicky Rosti huokaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?