Vesa-Matti Loirin huikea muodonmuutos - katso kuvat! - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Vesa-Matti Loirin huikea muodonmuutos - katso kuvat!

Vuonna 2010 heikkoa terveytentilaansa pelästynyt Vesa-Matti Loiri on nyt loistokunnossa.

8.6.2014 16:51

Uunituoreissa Vain elämää -ohjelman pressikuvissa poseeraa laihtunut ja hyväkuntoinen mies.  

Tältä Loiri näyttää tuoreissa Vain elämää -ohjelman promokuvissa.­

Diabetes-diagnoosin lähes kymmenen vuotta sitten saanut Loiri on puhunut kuntokuuristaan avoimesti, sillä kesällä 2010 hän havahtui omaan terveydentilaansa.

- Jos verrataan alkukesään, tilanne on kokonaan toinen. Olen jättänyt viinan pois ja yrittänyt syödä paremmin, Loiri kertoi lokakuussa 2010 IS:lle.

Vuonna 2010.­

- Minulla ei ole vaakaa, mutta arvioin, että painoa pudonnut 10-15 kiloa.

Tämän jälkeen paino on tippunut entisestään. Kesällä 2012 Loiri kertoi IS:lle, että painoa oli tippunut jo 30 kiloa. Raittius- ja urheiluseura Zoomin vuosijulkaisussa 2012 hän kertoi käyneensä terveysongelmiensa vuoksi lähellä kuolemaa.

- Olin heikossa kunnossa. Diabetes vaivasi, painoin 150 kiloa, Loiri kertoi julkaisussa.

- Kolmisen vuotta sitten olin katsomassa poikaani Aasiassa, ja passintarkastusjonossa kesti ja kesti, eikä ollut paikkaa mihin istua. Sitten viimein pääsin läpi ja mun oli pakko istua semmoselle marmorikorokkeelle. Siihen tuli semmoinen konepistoolia heiluttava nuori sotilas, joka sanoi, ettei tähän saa istua, Loiri muistelee vuosijulkaisussa.

- Kun se katto mua suoraan silmiin, se tajusi ja sanoi: siinä saa istua niin kauan, kunnes te pystytte taas liikkumaan. Katoin ympärilleni ja tajusin, että olen huonokuntoisin ihminen kaikista näistä sadoista ihmisistä täällä terminaalissa.  

Vielä joulukuussa 2012 Loiri tarvitsi apulaisia saattamaan hänet istumaan tuoliinsa Tampereella järjestetyssä konsertissa.­

 

Loiri kertoo julkaisussa, että diabetes oli vienyt jaloista tunnon nilkoista alaspäin ja hän kaatuili aika ajoin.

- Mä olin kyllä lähellä kuolemaa.

Kesällä 2013 painoa oli tippunut jo 40 kiloa alkuperäisestä 150 kilon elopainosta. Loiri kertoi jo kaksi vuotta sitten, että sokeriarvot ovat nykyään normaalin, terveen ihmisen luokkaa.

- Mä olen nyt ihan toinen mies kuin muutama vuosi sitten.

- Kunto on kohentunut. Harrastin Thaimaassa paljon vesijuoksua ja lisäksi oleilin ja nautin lämmöstä. Nyt on hyvät fiilikset kaikin puolin. Vointi on hyvä, Loiri kommentoi IS:lle.

Taiteilijalla todettiin diabetes 2005. Sairaus saatiin kuriin insuliinilla, mutta lääkityksen aloittamisen jälkeen painoa alkoi kertyä lisää. Vaikka Loiri yritti syödä terveellisesti, paino ei pudonnut.

- Aloin epäillä insuliinilääkettä. Puhuin asiasta tutulle lääkärille ja insuliini vaihdettiin. Siitä hetkestä olen laihtunut monta kiloa, Loiri kertoi 2010.

 

Loiri oli hoikassa kunnossa jo viime kesänä.­

 

Terveysasiat ovat olleet pinnalla viimeisien vuosien aikana useaan otteeseen.

Diabetesdiagnoosin jälkeen taiteilijan liikuntakyky heikentyi voimakkaasti ja 2010 kesäkuun Loiri kiidätettiin jopa sairaalaan Sodankylän elokuvafestivaaleilta sairauskohtauksen vuoksi. Apu tuli kaikeksi onneksi ajoissa, ja Loiri selvisi kohtauksesta säikähdyksellä.

Toinen pysähtymisen paikka tuli alkusyksystä, kun Loiri katseli Mika Kaurismäen hänestä tekemää Vesku-dokumenttia. Dokumentissa on kohtaus, jossa Loiri kävelee Vanhan ylioppilassalin läpi. Näky sai monissa liemissä keitetyn maestron hätkähtämään.

- Se on järkyttävä kohtaus, koska siitä näen, kuinka helvetin lihava oikeasti olen ja kuinka vaikeaa kävelemiseni on. On karmean näköistä, kun on niin vaikea kävellä, Loiri kertoi Ilta-Sanomille elokuvan ensi-illassa Helsingissä.

Heikentynyt terveydentila oli Loirille myös henkisesti raskasta. Taiteilijasta tuntui, että musiikki ei saanut ansaitsemaansa roolia.

Vesa-Matti Loiri on suomalaisten rakastaa viihde- ja musiikkitaiteilija. Vesa-Matti Loirille tulevan syksyn koitos Vain elämää -ohjelmassa on mieluinen kokemus.

- Ohjelma on hieno ja tämä on hieno formaatti. Joonas-poikani sanoi, että ilman muuta siihen. Huomasin sanovani joo, Loiri kertoo oheisella videolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?