Missä Vain elämää -konsertin katsojat? - Vain elämää - Ilta-Sanomat

Missä Vain elämää -konsertin katsojat?

Vain elämää -konsertti tuli myyntiin puolitoista viikkoa sitten. Paikkoja on edelleen paljon vapaana.

Vain elämää -konsertissa oli tällainen meno viime joulukuussa.­

30.10.2013 8:18

Nelosen musiikkiohjelman artistit esiintyvät 28. joulukuuta konsertissa Hartwall Areenassa. Konsertti järjestettiin myös viime vuonna ohjelman ensimmäisen kauden jälkeen. Ensimmäinen Barona Areenan konsertti myytiin loppuun puolessa tunnissa. Myös toinen konsertti myytiin loppuun.

Tuolloin lippujen hinnat olivat 49 ja 59 euroa.

Tänä vuonna muuttuu kaksi asiaa: konsertti siirrettiin Baronaa suurempaan Hartwall Areenaan ja lippujen hintaa korotettiin. Nyt halvin lippu maksaa 53,50 euroa, kallein 73,50 euroa.

Lippupisteen varauspalvelusta kävi tiistaina ilmi, että lippuja on vielä runsaasti jäljellä. Palvelun paikkakartan mukaan vapaita paikkoja on edelleen jopa permannolla, aivan lavan lähellä, jonne pääsee 73,50 euron hintaan. Karkeasti arvioiden lähes puolet permannon paikoista on myymättä. Tilanne on sama myös alakatsomossa. Lavan edustan katsomolohkot ovat puoliksi täynnä, sivuilla olevat puolestaan paikoin lähes tyhjiä, samoin yläkatsomon lohkot.

Konsertin järjestävällä Warner Musicilla ei olla vielä huolissaan. Tapahtuman promoottori Samppa Hartikainen sanoo, että tänä vuonna liput laitettiin myyntiin jo sarjan alkaessa, ei ohjelman loppumisen jälkeen, kuten viime vuonna.

- Tämän seurauksena lippujen myyntiaikakin on kolmen viikon sijaan 2,5 kuukautta. Olemme täysin aikataulussa lipunmyynnin suhteen. Tässä vaiheessa on turvallista ennustaa, että areena tulee olemaan täynnä, hän sanoo. Konsertti siirrettiin Hartwall Areenalle, koska areenan kapasiteetti on suurempi. Hartikainen kertoo, että lippujen hinnat näyttävät erilaisilta kuin viime vuonna, koska kuluttajaviraston uuden ohjeistuksen myötä lippujen hinnoittelu on muuttunut. Lipputoimistojen palvelumaksut on nykyään ilmoitettava hintaan kuuluviksi. Esimerkiksi 49 euroa plus toimitusmaksut on nyt 53,50 euroa. Hartikainen ei kommentoi sitä, ovatko lippujen hinnat nousseet siksi, että viime vuoden tapaan konsertin oletetaan vetävän yleisöä. Hänen mukaansa hintakategorioita on enemmän areenan koosta johtuen.

Mitä tehdään, jos liput uhkaavat jäädä myymättä? Alennetaanko hintoja?

- Tällä hetkellä tämä kysymys ei ole millään muotoa ajankohtainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?