Suora lähetys kello 17.15: Tänään on politiikan superpäivä – Sipilä paljastaa hallituspohjan - Vaalit 2015 - Ilta-Sanomat

Suora lähetys kello 17.15: Tänään on politiikan superpäivä – Sipilä paljastaa hallituspohjan

Sipilä kertoo tulevan hallituksensa pohjan. ISTV:n suora lähetys alkaa heti, kun Sipilän tiedotustilaisuus alkaa.

Juha Sipilä kertoo tänään torstaina tulevan hallituksensa pohjan.­

7.5.2015 5:16 | Päivitetty 7.5.2015 17:21

Torstai on todellinen politiikan superpäivä. Tänään ratkeaa, mitkä puolueet nähdään vaalivoittaja Juha Sipilän (kesk) johtamassa hallituksessa.

Onko se peruspunamulta? Kolmen suuren hallitus, jossa keskustan lisäksi istuvat perussuomalaiset ja demarit. Yhteiskuntasopimuksen kariutuminen oli huono uutinen Sdp:n hallitustoiveille.

Onko se perusporvari? Kolmen suurimman puolueen hallitus, jossa kokoomus korvaa demarit. Edessä ovat suuret säästöt ja leikkaukset, joten kokoomuksen osakkeet ovat nousussa.

Vai on se joku muu vaihtoehto, esimerkiksi neljä suurta?

Ja nouseeko rkp taas hallitukseen, jossa kielipuolue on istunut yhtäjaksoisesti keväästä 1979?

Hallitustunnustelija Juha Sipilä paljastaa tulevan hallituksensa pohjan noin kello 17.15 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Sitä ennen Sipilä tapaa eduskuntaryhmät ja informoi näitä päätöksestään.

ISTV näyttää Sipilän tiedotustilaisuuden suorana noin kello 17.15 alkaen.

Ilta-Sanomat seuraa herkeämättä verkossa myös muita politiikan superpäivän tapahtumia. Niihin kuuluu muun muassa Sdp:n puoluevaltuuston kokous. Kokous alkaa kello 12.00 puheenjohtaja Antti Rinteen poliittisella katsauksella.

Luitko jo nämä?