Väyrynen: ”Minua vastaan on käynnistetty kampanja – asialla Nato-haukat” - Vaalit 2015 - Ilta-Sanomat

Väyrynen: ”Minua vastaan on käynnistetty kampanja – asialla Nato-haukat”

Paavo Väyrynen ottaa aamulla julkaistussa tiedotteessaan kantaa viime päivien kiivaaseen ministerikeskusteluun.

23.4.2015 8:40 | Päivitetty 23.4.2015 9:34

Keskustan kunniapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen valittiin eduskuntaan Lapin vaalipiiristä lähes 7 000 äänellä.

Väyrynen oli ennen vaaleja asettanut kansanedustajan paikan vastaanottamisen ehdoksi sen, että keskustan puoluejohtaja Juha Sipilä tekee hänestä ministerin.

– Se on siellä minun prosessikaaviossani sitten se viimeinen asia, kun puhutaan ministereistä. Nyt pitää mennä järjestyksessä: ensin hallituspohja, sitten hallitusohjelma ja vasta sitten, kuka tekee mitäkin, Sipilä kommentoi Väyrysen vaatimusta IS:lle keskiviikkona.

Pari tuntia myöhemmin Väyrynen kertoi pyytävänsä vapautusta eduskuntatyöstä Euroopan parlamentin jäsenen tehtävän hoitamista varten.

– Tarvittaessa voin milloin tahansa luopua paikasta Euroopan parlamentissa ja ryhtyä hoitamaan kansanedustajan tehtävää, Väyrynen toteaa tiedotteessaan.

Tiedote

Tänään torstaina Paavo Väyrynen julkaisi uuden tiedotteen, jossa hän valottaa ministerivaateensa ja eduskuntatyöstä kieltäytymisensä taustoja.

– Jos Euroopan parlamentin jäsen tulee valituksi eduskuntaan, hänen on välittömästi valtakirjan tarkastamisen jälkeen ilmoitettava, ottaako hän tehtävän vastaan vai jatkaako työtään europarlamentaarikkona.

– Valinnan tekee vaikeaksi se, että hallituksen muodostaminen vaalien jälkeen vie useita viikkoja. Jos luopuu paikasta Euroopan parlamentissa, sinne ei voi palata. Eduskunnasta sen sijaan voi saada vapautuksen ja palata sinne milloin tahansa, Väyrynen kirjoittaa.

Paavo Väyrysen mielestä Euroopan parlamenttiin on vaikea päästä, mutta vielä vaikeampi sieltä on päästä pois.­

Tiedotteessaan Väyrynen kertoo kokevansa, että Keskustan ministerivalinnat näyttävät herättävän vielä voimakkaampia intohimoja kuin kahdeksan vuotta sitten.

– Huomaan, että minua vastaan on käynnistetty kampanja, jossa on jo nyt nähty aikamoisia pohjanoteerauksia. Asialla näyttävät olevan ennen muuta Nato-haukat, Väyrynynen kirjoittaa ja syyttää muun muassa mediaa.

– Nyt olisi syytä ottaa asiat rauhallisesti. Pian ratkeavat sekä hallituspohja että hallituksen paikkajako. Puheenjohtajamme Juha Sipilä tekee sitten ehdotuksensa ministerivalinnoiksi. Lupaan tukea sitä, Väyrynen päättää tiedotteensa.

Yllä olevalla videolla Paavo Väyrynen kommentoi Ilta-Sanomille vaalitulosta.

Luitko jo nämä?