Hannu Takkula ja Mikael Pentikäinen tyrkyllä keskustamepeiksi - Vaalit 2015 - Ilta-Sanomat

Hannu Takkula ja Mikael Pentikäinen tyrkyllä keskustamepeiksi

Suomalaismeppien uusi kokoonpano on epäselvä.

Keskustan Hannu Takkula on keskustameppien listalla ensimmäisellä varasijalla.­

20.4.2015 14:44

Kansanedustajaksi valitun euroedustaja Olli Rehnin (kesk.) tilalle noussee Hannu Takkula, joka on keskustameppien listalla ensimmäisellä varasijalla.

Takkula oli myös ehdolla eduskuntaan, muttei tullut valituksi. Rehn aikoo ottaa kansanedustajan paikan vastaan, joten hänen tilalleen tarvitaan uusi keskustameppi.

Kansanedustajaksi valitun euroedustaja Olli Rehnin (kesk.) tilalle noussee Hannu Takkula.­

Kansanedustajaksi valittiin myös euroedustaja Paavo Väyrynen (kesk.). Hän aikoo ottaa paikan vastaan vain, jos pääsee ministeriksi.

Keskustamepeistä toisella varasijalla on Elsi Katainen, joka uusi paikkansa kansanedustajana. Katainen sanoo pysyvänsä Arkadianmäellä, vaikka hänelle tarjottaisiin paikkaa EU-parlamentista.

– Sain hyvän äänimäärän kolmannelle kaudelle. Ilmeisesti kansa haluaa minua ennemmin eduskuntaan kuin europarlamenttiin, hän sanoo STT:lle.

Jos Väyrysestä tulee ministeri, hänen tilalleen mepiksi voi nousta Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Mikael Pentikäinen.­

Kolmannella varasijalla keskustamepiksi on Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Mikael Pentikäinen. Jos Väyrynen pääsee ministeriksi, Pentikäisen on päätettävä, lähteekö hän Brysseliin.

– Kannattaa rauhassa odottaa, minkälaisen näytelmän Väyrynen järjestää. Sitten toimitaan ja reagoidaan sen mukaan, Pentikäinen sanoo.

Hän ei pidä Väyrysen valintaa ministeriksi kovin todennäköisenä.

– Eiköhän Sipilä ministerivalinnoissaan painota luottamusta. Luulen, että siinä painotuksessa Väyrynen ei ole kovin vahvoilla.

Luitko jo nämä?