Vaalit 2015 24 vuotta kansanedustajana – ei jatkoa eduskunnassa - Vaalit 2015 - Ilta-Sanomat

24 vuotta kansanedustajana – ei jatkoa eduskunnassa

Eduskunnasta toisen jo kerran pudonnut Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman on enemmän pettynyt puolueensa kuin omasta menestyksestään.

Jouni Backman (sd) ei tullut valituksi.

20.4.2015 0:13

– Aina kun pyrkii johonkin, eikä siihen pääse, niin totta kai sitä pettyy. Mutta joukkuepelaajana olen enemmän pettynyt puolueen huonoon menestykseen niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti, Backman sanoo IS:lle.

Uudessa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä kävi Backmanin osalta samalla tavalla kuin eduskuntavaaleissa 2007. Tuolloin Backman putosi ja paikan otti vaaliliiton ansiosta vihreiden Heli Järvinen. Nyt Järvinen palaa eduskuntaan ja Backman jää rannalle.

– Tulos on toki sama, mutta eri syystä kuin silloin.

Tulevaisuutensa varalle Backmanilla ei omien sanojensa mukaan ole mitään valmiina.

– Mutta kyllä eduskuntavaalit on osaltani nyt nähty, yhtä vaalikautta lukuun ottamatta eduskunnassa vuodesta 1987 ollut Backman sanoo.

– Mietin jo neljä vuotta sitten lähteäkö mukaan, mutta lupasin Mikael Jungnerille ja Jutta Urpilaiselle olevani mukana puolueen uudistustyössä. Mutta sekään ei onnistunut.

Tuleviin hallitusneuvotteluihin Backman ei ota suoraa kantaa.

– Sipilästä se nyt on kiinni, ovatko keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset seuraavassa hallituksessa. Mutta turha sitä on neljänneltä paikalta mennä neuvomaan.

Luitko jo nämä?