Nämä julkkikset ovat menossa läpi, nämä eivät - Vaalit 2015 - Ilta-Sanomat

Nämä julkkikset ovat menossa läpi, nämä eivät

Julkaistu: 19.4.2015 21:36, Päivitetty 20.4.2015 0:57

Kokoomuksen ehdokkaana ollut Hjallis Harkimo oli kerännyt 11205 ääntä, kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia.

Kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia, kokoomuksen listoilla ehdokkaana ollut Hjallis Harkimo oli kerännyt 11205 ääntä. Sillä äänimäärällä hän oli pääsemässä eduskuntaan. Hänen poikansa Joel Harkimo oli kerännyt 3315. Nuoremman Harkimon äänimäärä ei ollut riittämässä eduskuntaan.

Yllä olevalla videolla Nasima Razmyar (sd) kommentoi vaalitulosta. Hän oli menossa läpi eduskuntaan saatuaan 5107 ääntä, kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia.

Razmyar tuli tunnetuksi Vuoden pakolaisnaisena. Hän osallistui myös Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun. Sittemmin Razmyar on työskennellyt eduskunta-avustajana ja Sdp:n eduskuntaryhmän viestintäsihteerinä.

Uutisotsikoihin erikoisella esiintymisellään Yleisradion haastattelussa noussut Piraattipuolueen Hansi Harjunharja oli kerännyt 495 ääntä. Harjunharja jätti vastaamatta haastatteluissa esitettyihin kysymyksiin ja kutsui videolla pikkutakkinsa povitaskussa ollutta pumpulituppoa ”lemmikkigerbiiliksi” ja sytytti sen tuleen.

Radio Rockille Harjunharja kertoi myöhemmin hänen esiintymisensä olleen ”dadaismia”. Hän ei ollut pääsemässä eduskuntaan.

Kuvituskuva

Keskustan ehdokkaana ollut urheilutoimittaja Jari Porttila oli saanut 321 ääntä. Äänisaalis ei riitä eduskuntaan.

Jari Porttila.

Jari Porttila.

Sotatieteiden maisteri ja jihadismitutkija Atte Kaleva oli saanut 2610 ääntä eikä hän ollut pääsemässä eduskuntaan. Kokoomuksen ehdokkaana oleva Kaleva ja hänen vaimonsa Leila Kaleva siepattiin Jemenissä joulukuussa 2012. He pääsivät vapaaksi toukokuussa 2013.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen pääjohtajana vuosina 2003–2013 toiminut, keskustan ehdokkaana ollut Pekka Puska oli kerännyt 2796 ääntä. Hän ei ollut pääsemässä eduskuntaan.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja Ozan Yanar oli saanut 4184 ääntä ja hän oli pääsemässä eduskuntaan. Niin ikään vihreiden ehdokkaana ollut yrittäjä, juontaja ja näyttelijä Antero Vartia (vihr.) oli kerännyt 6824 ääntä ja on siten myös pääsemässä eduskuntaan.

Vartia on näytellyt Salatut elämät -sarjassa Kuisma Savolaista ja juontanut MTV3:n Kadonneen jäljillä -ohjelmaa. Hän on myös perustanut Kaivopuiston rannassa sijaitsevan Mattolaituri-kahvilan.

Kokoomuksen ehdokkaana ollut lakimies Heikki Vestman keräsi 2332 ääntä eikä hänen äänisaaliinsa ole riittämässä eduskuntaan.

Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja Tapani Ruokanen (kok.) oli kerännyt 1126 ääntä eikä hän ole pääsemässä eduskuntaan. Sen sijaan kokoomuksen ehdokkaana ollut Juhana Vartiainen oli kerännyt 11368 ääntä ja hän on pääsemässä eduskuntaan. Vartiainen toimii Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana.

Tv-kasvo Timo Harakka.

Tv-kasvo Timo Harakka.

Sdp:n ehdokkaana ollut kirjailija ja toimittaja Timo Harakka oli kerännyt 5408 ääntä ja on pääsemässä eduskuntaan. Professori Pentti Arajärvi (sd.) oli kerännyt 3043 ääntä, eikä hän ollut pääsemässä eduskuntaan. Arajärvi on presidentti Tarja Halosen puoliso.

Muusikko Tommi Läntinen (sd.) oli kerännyt 799 ääntä, eikä ollut pääsemässä eduskuntaan. Myös Muutos 2011 -puolueen ehdokas, Ilkka Sysimetsä, eli Frederik oli jäämässä vailla eduskuntapaikkaa. Hän oli saanut 83 ääntä.

Juttua päivitetty kello 00.56 tuoreilla tiedoilla.