Timo Soinin jytkytys-puhe sanasta sanaan: ”Hyvät ystävät, jytkytetään!

Jatkojytky-huudot raikuvat, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saapui vaalivalvojaisiin.

19.4.2015 23:09

Kun 96 prosenttia äänistä on laskettu, perussuomalaiset olivat saaneet 17,6 prosenttia äänistä ja kolmanneksi suurimman puolueen paikan. Kilpailu kakkossijasta kokoomuksen kanssa oli loppuun asti tiukka.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini villitsi kannattajia perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Bottalla kannustamalla ihmisiä ”jytkyttämään”.

–Tömähti uusi jytky! Hyvät ystävät, jytkytetään! Jytky, jytky, jytky, Soini innosti.

Soini itse keräsi perussuomalaisista eniten ääniä. Kun äänistä oli laskettu 96 prosenttia, Soini oli saanut 24 779 ääntä.

Näin Timo Soini puhui

”Tömähti uusi jytky! Hyvät ystävät, jytkytetään! Jytky, jytky, jytky, jytky, jytky...Tämä on sitten jytkytystä tästä eteenpäin...

Perussuomalaiset, ehdokkaat, jäsenet, äänestäjät. Äänen voima on valtava. Yksi kerrallaan äänet kerätään ja jokainen lasketaan. Ja vaalit käydään loppuun asti, ja me todella kävimme ne loppuun asti. Ravitermein sanottuna jääraveissa on kiva ajaa, iltaraveissa on kiva ajaa, mutta kuninkuusraveissa on kaikista kivointa ajaa!

Perussuomalaiset ovat saaneet kansan liikkeelle työllä, omalla ohjelmalla, hyvällä politiikalla ja uskolla omaan tekemiseen uskolla omaan linjaan. Täällä oli osalla naamat vähän kalpeina, kun ennakkoäänet tuli. Mitä eikö ollut vai? Eli me olemme täällä kotimaassa Suomessa pysyvästi, koska meitä tarvitaan. On juhlan ja kiitoksen aika.

Tehty työ toi tulosta. Tänään on tilipäivä! Hyvät ystävät, voitot eivät synny tyhjästä, itsestään, teimme peruskylvön, Suomen kansa antoi kasvun!

Maksetuista gallupeista en sano tänään mitään. Niin sanotut asiantuntijat saavat selittämistä heti huomenna. Me lähdemme hallitusneuvotteluihin pää pystyssä, jalat maassa. Katsotaan ohjelma Suomen nostamiseksi ja se työ alkaa huomenna. Tänään iloitaan. Voitto on meidän yhteisen työn tulos.

Hyvät ystävät, ehdokkaat, kenttäväki, äänestäjät, puoluetoimiston ja eduskuntatoimiston henkilökunta. Upeaa olla teillä töissä ja kotona isä. Tämä on nöyrän kiitoksen paikka. Kiitokseni teille, jokaiselle äänelle, yksitellen annetulle. Tämä jos joku todistaa, että vaalityö kannattaa vetää loppuun asti.”

Luitko jo nämä?