Vaalit 2015 Olli Rehn: ”Sipilä ei ole luvannut kenellekään ministerinpostia, ja se on hyvä” - Vaalit 2015 - Ilta-Sanomat

Olli Rehn: ”Sipilä ei ole luvannut kenellekään ministerinpostia, ja se on hyvä”

Ex-komissaari Olli Rehn ilmoittautui halukkaaksi ”joukkueeseen, joka nostaa Suomen uudelleen kuntoon”.

Olli Rehn (kesk) ja hänen Merja-vaimonsa ovat molemmat ehdokkaina.­

19.4.2015 21:01

Entinen EU:n talouskomissaari Olli Rehn on yksi keskustan ääniharavista. Helsingin vaalipiirissä ehdokkaana ollut Rehn oli kasannut yli 3 000 ääntä siinä vaiheessa, kun äänistä oli laskettu kutakuinkin 40 prosenttia.

– Olen hyvin nöyrillä mielin ja kiitollinen siitä, että on luottamusta helsinkiläisten äänestäjien keskuudessa, Rehn totesi ISTV:lle puolueen vaalivalvojaisissa.

Lopullista äänisaalistaan Rehn ei suostunut etukäteen arvioimaan. Verrattain myöhään ehdokkaaksi lähtenyt Rehn ei osannut sanoa, miten myöhäinen liikkeellelähtö kampanjoinnissa on vaikuttanut tulokseen.

– 30 vuotta on tullut tehtyä yhteiskunnallista työtä, että mikä sitten mihinkin vaikuttaa, Rehn mietiskeli.

Mahdollisiin ministerikuvioihin Rehn ei vielä lähtenyt ottamaan kantaa.

– Juha Sipilä ei ole tietääkseni luvannut kenellekään ministerinpostia ja se on aivan oikein. Eli nyt on vaalit käyty ja kohta tiedetään myöskin niiden tulos. Sen jälkeen sitten ryhdytään rakentamaan luottamusta ja yhteistyötä suomessa ja voin olla mukana siinä joukkueessa, joka nostaa Suomen uudelleen kuntoon.

Luitko jo nämä?