Palkka 6500–12 900 €/kk – Arhinmäki asuu pieni- ja keskituloisille tarkoitetussa ARA-asunnossa

Julkaistu:

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki asuu valtion korkotuella rahoitetussa osaomistusasunnossa. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ansaitsi viimeisimpien verotietojen mukaan 155 000 euroa 2013 (noin 12 900 euroa kuussa), mutta hän asuu valtion korkotuella rahoitetussa osaomistusasunnossa.

Arhinmäki asuu Itä-Helsingissä Herttoniemenrannassa ARAn rahoittamassa osaomistusasunnossa. ARAn tehtävänä on tukea pieni- ja keskituloisten kotitalouksien ja erityisryhmien asunto-olojen parantamista.

Iltalehden mukaan Arhinmäki on asunut vuodesta 2004 valtion korkotuella rahoitetussa asunnossa. IL:n mukaan Arhinmäki muutti 2010 eläinlääkäripuolisonsa kanssa saman talon sisällä isompaan, 92,5-neliöiseen osaomistusasuntoon.

Arhinmäki oli 2010 hyvätuloinen kansanedustaja. Hänen verotettavat tulonsa olivat 78 294 euroa (noin 6500 euroa kuussa).

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Arhinmäkeä kommentoimaan asiaa. Iltalehdelle hän sanoo olevan ihan järkevää, että kansanedustaja tai kuka tahansa muu, jolla on kohtuuhyvät palkkatulot, mutta ei omaisuutta, voi ostaa hitas-asuntoja tai osaomistusasuntoja.


Lisäksi hän ihmettelee IL:n jutussa, miksi hänen pitäisi muuttaa pois vain siksi, että on kansanedustaja.

Aran mukaan asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella.

Hakijoita verrataan keskenään asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella ja asunnot vuokrataan asuntoa eniten tarvitseville. Etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Vaikka tulorajoja ei enää ole, tuloarvostelu ei ARAn mukaan ole poistunut.

– Hakijoiden tulot kuuluvat edelleen asukasvalintaperusteisiin tasavertaisena tekijänä asunnon-tarpeen sekä varallisuuden kanssa ja tulot on otettava huomioon hakijoita etusijajärjestykseen asetettaessa, ARAn ohjeissa sanotaan.

Aran mukaan osaomistusasuntojen asukkailla on samat valintakriteerit kuin vuokra-asujilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt