Sipilän toive Sotkamon torilla: ”Saisipa yhdenkin äänen” - Vaalit 2015 - Ilta-Sanomat

Sipilän toive Sotkamon torilla: ”Saisipa yhdenkin äänen”

Juha Sipilällä oli Sotkamon torilla varsin nöyrä haave.

– Vesiasiat pitää saada kuntoon. Ei sitä hommaa voi hyvillä silmillä katsoa, Juha Sipilä otti kantaa Talvivaaran ongelmiin.­

28.3.2015 9:46

Sotkamon ja Kajaanin torilla oli väkeä pilvin pimein, kun soppatykistä jaettiin palvilihasattumia sisältävää hernekeittoa ja politiikan iso herra oli saapunut kainuulaisten keskelle.

– Yksi henkilökohtainen tavoite minulla on täällä Sotkamossa. Viime eduskuntavaaleissa en saanut täältä yhtään ääntä, ja nyt pitäisi edes yksi saada, nauratti keskustan hyväntuulinen puheenjohtaja Juha Sipilä kansaa Sotkamon torilla.

Puolisen tuntia myöhemmin hymy on vielä herkemmässä.

– Yksi puolittainen lupaus äänen antamisesta jo on – mutta eihän se varmaa ole, ennen kuin äänet on laskettu, nauraa Sipilä.

Se jäi selvittämättä, olisiko vahvalle pääministeriehdokkaalle tuleva ääni niin sanotuilta liikkuvilta äänestäjiltä, joita tämän kevään vaalien alla tuntuu olevan poikkeuksellisen runsaasti.

– Epävarmojen äänestäjien iso määrä on leimannut koko vaalikampanjaa. Vaaleissa voi sattua isojakin liikkeitä, kun epävarmat sitten kertovat lopullisesti kantansa. Kaikkiaan meidän puolueen tilaisuuksissa on tänä vuonna ollut aivan erilainen tunnelma edelliseen kertaan verrattuna, pohtii Juha Sipilä kannattajien keskuudessa.

Kolmatta kauttaan eduskunnassa hakeva keskustan sotkamolainen kansanedustaja Timo Korhonen on kenttää kiertäessään havahtunut vapaina olevien äänien suureen määrään.

– Vaalitoreilla ihmiset ovat sitä mieltä, että muutosta tarvitaan. Nyt tuntuu moni toisen puolueen perinteinen kannattaja miettivän, että uskaltaako sitä keskustaa äänestää, Korhonen toteaa.

IS:n viikonvaihteen lehdessä on raportti neljän suurimman puolueen puheenjohtajan kampanjapäivästä perjantaina eri puolilla Suomea.

Luitko jo nämä?