"Jytkyn" tausta: Soini lanseerasi sanan tekstiviestissä - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

"Jytkyn" tausta: Soini lanseerasi sanan tekstiviestissä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vakuutteli sunnuntaina illalla ennen äänten laskentaa, että “Kyllä se jytky tulee”.

Omalaatuinen, huvitusta ja ihmetystä herättänyt tunnuslause sai alkunsa eräästä IS:n toimittajan Soinilta saamasta tekstiviestistä.­

18.4.2011 5:30

Ja Kyllähän “jytky tuli”. Perussuomalaiset otti murskavoiton vaaleissa ja nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Mikä ihmeen “jytky”, saatat ihmetellä. Omalaatuinen, huvitusta ja ihmetystä herättänyt tunnuslause sai itse asiassa alkunsa eräästä IS:n toimittajan Soinilta saamasta tekstiviestistä.

Toimittaja halusi haastatella Soinia tuoreiden galluptuloksien takia vain muutamia päiviä ennen vaaleja, ja kiireinen Soini vastasi tekstiviestitse.

Soinin tekstiviesti meni sanasta sanaan näin:

“Moi. On vähän kiirusta. Jos gallupkommenttia kaipaat, niin tässä pari mietettä. Suomen kansa ratkaisee vaalit äänestämällä – Perussuomalaiset tekevät oman vaalityönsä täysillä loppuun saakka. Palasin eilen 4 pv maakuntakierrokselta, joka käsitti 17 paikkakuntaa. Jytky tulee. Kokeneena ammattilaisena tiedän, että nyt pitää satsata omaan sanomaan, eikä vilkuilla naapureita. Kannattaa vielä IS:n jättää muutama iso fontti maanantain lehteä varten. Yst terv Timo Soini.”

Luitko jo nämä?