Ylen vaaliasiantuntija Ylellä: Ylen vaalitentti oli puuduttavaa katsottavaa - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Ylen oma asiantuntija Ylellä: "Todella puuduttavaa, Yle!"

Ylen aamu-tv:ssä kuvailtiin Ylen edellisillan vaalitenttiä mm. sanoilla "puuduttava" ja "väkinäinen".

Tunnelmia Ylen vaalitentistä torstai-illalta.­

15.4.2011 8:10

Ylen aamu-tv:ssä perjantaiaamuna vierailleet Ylen vaaliasiantuntija, Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen ja politiikan tutkija, eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Ville Pernaa eivät olleet vakuuttuneita Ylen torstai-iltaisen suuren vaalitentin annista.

Uimosen mielestä sellainen äänestäjä, joka ei ole vielä ehdokastaan päättänyt, ei saanut tentistä tukea päätöksensä pohjaksi.

- Minun mielestäni ei saanut, koska eilisessä keskustelussa junnattiin enimmäkseen vanhoissa asioissa...ainakin sellaiselle, joka on katsonut kaikki (vaalitentit), niin sehän oli todella puuduttava, Uimonen sanoi.

Pernaa lisäsi ajattelevansa "samansuuntaisesti".

- Tässä oli jätetty tavallaan ulkopuolelta tulevat, puhuttavimmat teemat ulkopuolelle, jolloin ehkä paikoitellen siinä oli vähän sellaista palkeilla puhaltamisen makua siihen keskusteluun. Se oli...kun aiheet eivät olleet luontevasti keskustelua herättäviä, niin se vähän jätti jälkensä, Pernaa luonnehti.

Pernaan mielestä tentissä "energisimpiä" olivat Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen.

Uimonen huomautti, että Urpilainen on parantanut otteitaan koko ajan.

- Katainen oli paljon äänessä ja sillä tavalla dominoi keskustelua. Haluan myös tuoda esiin Arhinmäen, joka on hyvä väittelijä. Hän puhuu niin kuin Soini eli aika yksinkertaisesti, Uimonen analysoi.

Uimosen mielestä Timo Soini "otti takkiinsa".

- Hän on ottanut takkiinsa pitkin matkaa ja otti myös eilen. Sutkautuksilla ja saman toistolla ei pysty pärjäämään, tulee kyllästymispiste vastaan. Ajoittain hän on hyvä, Uimonen sanoi.

Pernaa tulkitsi, että Soini ja Mari Kiviniemi olivat tentissä "hieman väsyneitä".

Tentin kaksintaistelut olivat Pernaan mielestä "väkisin väännettyjä".

- Missään näistä ei ole syntynyt luontevia dialogeja. Ei ole ollut voittajia tai häviäjiä, analysoi Pernaa.

- Kolmen minuutin kongit ja koko keskustelun aika teatraalinen rakentaminen, se on väkinäistä, tulkitsi puolestaan Uimonen.

Luitko jo nämä?