Eduskuntavaalit 2011: Trokaamisesta epäilty Pekka Elonheimo: Kyse oli ystävänpalveluksesta - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu viinanmyynnistä epäilty pastori: Kyse oli ystävänpalveluksesta

Vihreiden eduskuntavaaliehdokas, seurakuntapastori Pekka Elonheimo myöntää myyneensä pimeää viinaa - mutta vain täysi-ikäisille.

Pekka Elonheimo päästettiin vapaaksi tiistaina.­

13.4.2011 7:00

Oulun vaalipiirissä ehdolla oleva Elonheimo pääsi tiistaina vapaaksi. Hän ehti olla poliisin suojissa perjantaista asti alkoholirikoksesta epäiltynä.

Elonheimon kotoa löydettiin perjantaina yli 200 litraa alkoholijuomia. Oikeudessa päädyttiin siihen, että viinaa on myyty useita kymmeniä pulloja viimeisen puolen vuoden aikana.

IS:n tiistai-iltana kotoaan tavoittama Pekka Elonheimo kertoo, että Tallinnasta tuotua viinaa on asunnolla ollut reippaasti, mutta valtaosa siitä on ollut omaan käyttöön.

- Myönnän myyneeni täysi-ikäisille ystävilleni yksittäisiä pulloja. Asun paikkakunnalla, josta lähimpään Alkoon on matkaa yli 30 kilometriä ja tässä on ollut kyse ystävänpalveluksesta. Alaikäisille en ole viinaa myynyt.

- Poliisi selvitti neljän päivän aikana, että olisin myynyt seitsemässä kuukaudessa 70 pulloa. Minusta määrä on vähempi, sillä yksi ystäväni kyllä liioitteli määrää, Elonheimo arvioi.

Elonheimo työskentelee Siikasalon seurakunnan Ruukin kappeliseurakunnan seurakunnanpastorina.

Luitko jo nämä?