HS: Perussuomalaisten kannatus notkahti selvästi

Julkaistu: , Päivitetty:

Tuore Helsingin Sanomien mielipidemittaus pudottaa Perussuomalaiset selvästi vasta neljänneksi suurimmaksi puolueeksi.

Perussuomalaisten kannatus on Helsingin Sanomien mielipidemittauksen mukaan vähentynyt selvästi viimeksi kuluneen kuukauden aikana.

Nyt perussuomalaisia äänestäisi TNS Gallupilla teetetyn kyselyn mukaan 16,9 prosenttia suomalaisista.

Edellisessä Hesarin mittauksessa Perussuomalaiset oli toiseksi suurin puolue 18,4 prosentin kannatuksella.

Lehden maaliskuisesta mielipidemittauksesta laskua on 1,5 prosenttiyksikköä. Perussuomalaiset onkin pudonnut kakkossijalta neljänneksi.

Kärkinelikosta ainoastaan SDP:n kannatus on noussut. Puolue kiilaakin 18 prosentin kannatuksellaan keskustan edelle. Keskusta sinnittelee heti perässä 17,9 prosentilla. Suurin puolue on edelleen kokoomus 20,2 prosentin kannatuksellaan.

Vihreiden kannatus on hienoisessa laskussa. Puolue yltää 8,3 prosenttiin. Vasemmistoliitto on vihreiden kannoilla 8,1 prosentilla.

Eri puolueiden kannatusta eduskuntavaaleissa kysyttiin viime viikolla 2000 suomalaiselta. Suurimpien puolueiden kohdalla virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

HS-gallupin ja muidenkin mielipidemittausten luotettavuus on nyt heikompi kuin aiemmissa eduskuntavaaleissa. Perussuomalaisten kannatuksessa on suurempi epävarmuus kuin muiden.

TNS Gallupin toimialajohtaja Juhani Pehkonen kertoo HS:lle, että perussuomalaisten kannatusprosentissa on paljon suurempi epävarmuus kuin muiden puolueiden kohdalla.

-Se on neljä prosenttiyksikköä suuntaansa ainakin.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt