Vaalit 2011

Raju rähinä kokoomuksen vaalitilaisuudessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Useita poliiseja tarviittiin taltuttamaan riehujat kokoomuksen vaalitilaisuudessa Oulussa.
Kokoomuksen kansanedustajien kimppuun käytiin klo 14.30 aikaan Oulun kaupungin rakentamassa Vaalikylässä kävelykatu Rotuaarilla.

Poliisin mukaan joukko parikymppisiä miehiä hyökkäsi kampanjoimassa olleiden kimppuun. Miehet olivat varustautunut tilanteeseen luotiliivein, joten heidän oletetaan varautuneen väkivaltaan.

Poliisi otti tilanteessa kiinni kolme henkilöä. Heitä epäillään pahoinpiteilyistä.

Hyökkääjiä oli useampia, mutta osa heistä pääsi karkuun. Poliisin mukaan miehiä oli ainakin viisi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi joutui käyttämään tilanteessa etälamautinta ja pippurisumutetta. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Hyökkääjien motiivi ei ole toistaiseksi poliisin tiedossa. Silminnäkijän mukaan miehet jakoivat paikalla äärioikeistolaisen liikkeen esitteitä.

Paikalla ollut kokoomuksen piirisihteeri Jaakko Salovaara kertoo ottaneensa ehdokkaista kuvia, kun joukkio kävi hänen kimppuunsa.

- He luulivat minun kuvanneen siinä myös heitä, ja vaativat minua luovuttamaan kameran poistaaksen kuvan, Salovaara kertoo.

Miehet kävivät kiinni Salovaaran lisäksi muihin paikalla olleisiin.

- Nopeasti päätimme soittaa poliisit paikalle. Heidän saavuttuaan riehujat kävivät kiinni myös poliiseihin, jolloin he soittivat paikalle apuvoimia, Salovaara kertaa uhkaavaa tilannetta.

Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Lyly Rajala kertoo puhuneensa puhelimessa Salovaaran kanssa, kun Salovaara sanoi yllättäen: "Lyly, täytyy lopettaa, kimppuuni käydään!".

Rajala kiirehti Kauppurienkadulla sijaitsevaan vaalikylään muutaman sadan metrin päästä ja näki kaksi riehujaa maassa makaamassa. Poliisi oli raudoittanut molemmat ja toista vietiin jo poliisiautoon.

Rajala nappasi maassa makaavasta riehujasta kuvan, ihan vain siksi, että hänen mukaansa myös kansanedustajaehdokkailla on oikeus esitellä ajatuksiaan vapaasti julkisilla paikoilla.

- Jos joku äiti tuntee omakseen, niin suosittelen kotikasvatusta, Rajala totesi IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt