Älä alistu -kampanja: Päivi Räsänen: Kristillisdemokraateilla ei mitään tekemistä kampanjan kanssa - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Päivi Räsänen: Tämä on loukkaavaa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ilmoittaa, että hänen puolueellaan ei ole mitään tekemistä Älä alistu -heterokampanjan kanssa.

27.3.2011 20:58 | Päivitetty 27.3.2011 22:32

Räsäsen mielestä on loukkaavaa, että kristillisdemokraattien on vihjailtu käynnistäneen kampanjan vaalien alla. Räsänen kuitenkin ilmoittaa, ettei kristillisdemokraatit varsinaisesti irtisanoudu kampanjasta.

- En halua olla sitä tuomitsemassa mutta en ottamassa myöskään siihen mitään kantaa, Räsänen kertoo IS:lle.

Räsänen kertoi keskiviikon Ilta-Sanomissa, kuinka upeaa on, että kampanjassa tuodaan esiin myös se, että homoseksuaali voi elää myös vastoin homoseksuaaleja taipumuksiaan.

Samaa mieltä hän on edelleen.

- Edelleen ajattelen, että on upeaa, että joku löytää tasapainon elämäänsä ja kertoo kokemuksistaan. Ei se ole kuitenkaan poliittinen sanoma, vaan yhden ihmisryhmän kokemus. Räsänen kertoo sunnuntaina lähettämässään tiedotteessa, ettei hän tiennyt kampanjasta mitään ennen sen julkaisemista.

- Kampanja on puhtaasti sielunhoidollinen, ei poliittinen ja siksi puolueella ei ole siihen mitään kannanottoa.

- Sen sijaan ihmettelen sitä, että lukuisat muut poliitikot ovat ottaneet voimakkaasti kantaa tuomiten kampanjan, joka keskittyy yhden ihmisen henkilökohtaiseen elämänkokemukseen. Nuorisoasioista vastaava ministeri Wallin luonnehti nuoren naisten kertomusta "ällöttäväksi" ja vihreät vaaralliseksi ja vastenmieliseksi, Räsänen ilmoittaa.

Kristillisen Nuotta-lehden Älä alistu! -kampanjasta nousi kova kohu viime viikolla. Kampanjan mukaan homoseksuaalisuudesta voi "eheytyä" kristinuskon avulla. Kampanjavideolla "Anni"-niminen biseksuaalinen nainen kertoo tarinansa.

Luitko jo nämä?