Seppälä markkinoi vaaliehdokkaiden kasvoilla: "Emme ota kantaa politiikkaan"

Julkaistu:

Vaateketju Seppälän Luota itseesi -kampanja antaa kahdelle eduskuntavaaliehdokkaalle ison annoksen ilmaista julkisuutta juuri ennen vaaleja.

Kampanjan kasvot Jani Toivola (vihr.) ja Nasima Razmyar (sd.) ovat päässeet eturivin mainospaikoille, ja heille vielä maksetaan siitä.

Markkinointijohtaja Kati Kivimäki vakuuttaa, ettei Seppälällä ole omaa poliittista linjaa, jota mainoskampanjalla edistettäisiin. Tarkoituksena on ollut valita kampanjaan ihmisiä, jotka ovat itsevarmoja ja positiivisia roolimalleja nuorille.

– Heidät on valittu kampanjaan oman persoonansa ja itseluottamuksensa takia. Me emme ota kantaa politiikkaan tai heidän ehdokkuuteensa, Kivimäki sanoo.

Ehdokkaat saavat näkyvyyttä katujen varsilla, aikakauslehdissä ja internetissä.

Ulkomainonnassa on satoja mainoksia pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Razmyarin Seppälä-mainos on nähty muun muassa naistenlehdissä Ellessä, Oliviassa ja Gloriassa.

Lisäksi kuvat ovat esillä Seppälän verkkosivuilla ja liikkeissä.
Kivimäen mukaan Seppälä on kysynyt oikeusministeriön ja Rahoitusvalvonnan asiantuntijalta kantaa siihen, rikkooko kampanja vaalirahoituslainsäädäntöä. Ristiriitaa ei kuitenkaan todettu olevan.

Maalis-huhtikuussa esillä oleva kampanja painottuu aivan vaalien alla sen kolmanteen kasvoon näyttelijä Jenni Banerjeehen. Mainoskasvoille on maksettu kuvauksista pieni palkkio.

"Ehdokkuus oli esillä"


Nasima Razmyarin mielestä edes näin laajasta näkyvyydestä ei ole vielä suurta hyötyä, koska hän ei esittele mainoksissa poliittisia näkemyksiään.

– Minulle on hirveän tärkeää, että ihmiset tietävät minkälaisia asioita minä ajan. Ne asiat eivät julisteen perusteella tule ilmi, Razmyar sanoo.

Hän kertoo ilmoittaneensa ehdokkuudestaan avoimesti jo ennen mainoskuvauksia. Seppälän kampanjasta hän innostui sen hyvän asenteen takia.

– Seppälän kampanjassa tuodaan esiin nuorten itseluottamusta ja sitä, että jokainen on kaunis omalla tavallaan ja persoonalla. Se puhutteli minua, Razmyar perustelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt