Vaalimuistoja: "Kukatkin kalpenivat Timo T. A. Mikkosen rinnalla" - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Vaalimuistoja: "Kukatkin kalpenivat Timo T. A. Mikkosen rinnalla"

Ilta-Sanomat oli seuraamassa, kun "julkkikset ja popparit" äänestivät ylimääräisissä eduskuntavaaleissa tammikuussa 1972.

27.3.2011 9:00

Timo T.A. Mikkonen kävi äänestämässä Tuire-vaimonsa kanssa Espoossa.

"Olarin ostoskeskus sävähti, kun mitä eksoottisin Timo T.A. Mikkonen ilmestyi jonoon täyttämään kansalaisvelvollisuuttaan: Leveälierinen taiteilijan hattu, violetille vivahteleva paita, terävät prässit ja leuka vasta-ajeltu. Talvipuutarhan kukatkin kalpenivat hänen rinnallaan", Ilta-Sanomat kertoi 3. tammikuuta 1972.

Lehti arveli, että M-show'ta juontava Mikkonen tähtäisi seuraaviin eduskuntavaaleihin. Kaksi puoluetta oli pyytänyt häntä ehdolle jo vuoden 1972 vaaleihin.

Mikkonen piti mahdollisena, että hän olisi mennyt läpi.

- Mutta vaalikampanja-aika oli lyhyt. Kuvassa oltaisiin oltu mukana joka tapauksessa. Täytyy vain muistaa, ettei itse läpimeno ratkaise mitään vaan jatko. Silloinhan vasta työ alkaa.

Toimittaja ja valokuvaaja vierailivat myös Tapiolassa, jossa Ņke Lindman huusi ohjeita Pirkko Mannolalle äänestyskopin seinän läpi.

Neuvot koskivat kuulemma äänestystekniikkaa.

- Hermostutti, kun Lindman koko ajan huusi ohjeita, Mannola puhisi kopista päästyään.

Äänestyspaikoilta yhytettiin myös muun muassa Mika Waltari Marjatta-vaimoineen, Tamara Lund ja Aatos Tapala, Alpo Ruuth ja Niilo Tarvajärvi.

Ylimääräiset eduskuntavaalit järjestettiin 2.-3. tammikuuta 1972, kun presidentti Urho Kekkonen oli hajottanut eduskunnan marraskuussa. Vaalit eivät tuoneet suuria muutoksia puolueiden keskinäisiin valtasuhteisiin.

Ilta-Sanomien nettisarjassa kerrotaan pieniä ja vähän suurempiakin tarinoita menneistä eduskuntavaaleista. Muistatko sinä mielenkiintoisen vaalitarinan, jonka olet itse kokenut, kuullut tai lukenut? Vinkkaa alla olevassa kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia osoitteeseen panu.karhunen@iltasanomat.fi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?