Paavo Väyrynen pyrkii presidentiksi - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Paavo Väyrynen pyrkii presidentiksi

Paavo Väyrynen kertoo blogissaan asettuvansa ehdolle keskustan jäsenvaaliin, jossa valitaan puolueen ehdokas ensi vuoden presidentinvaaleihin.

Paavo Väyrynen Kazanissa.­

22.3.2011 11:30 | Päivitetty 22.3.2011 12:00

-Vastuutani en voi väistää. Kun kannatusta on sekä omassa puolueessa että laajemminkin, ehdokkaaksi on asettauduttav, Väyrynen kirjoittaa.   - Olen päättänyt, että asetun ehdokkaaksi jäsenvaaliin jo nyt. Dosentti, kirjailija, matkailuyrittäjä, kansanedustaja, moninkertainen ministeri ja europarlamentaarikko Väyrynen on presidentinvaalien kestoehdokas.

Hän yritti päästä pyrkimään maan korkeimpaan virkaan myös vuonna 2000, mutta hävisi keskustan jäsenvaalissa hän hävisi Esko Aholle. Viime vaali meni väyryseltä ohi, kun silloinen pääministeri Matti Vanhanen oli tulppana. Kilvoittelu politiikan kentillä on Väyrysellä verissä. Parhaillaan hän tekee kiivaasti eduskuntavaalikampanjaa Uudenmaan vaalipiirissä. Edellisen kerran hän oli kovassa poliittisessa kisassa viime kesänä, kun hän pyrki keskustan puheenjohtajaksi. Silloinkin Väyrynen ilmoittautui kisaan ensimmäisenä, jo tammikuussa. Itse vaalissa hän hävisi selvästi Mari Kiviniemelle ja Mauri Pekkariselle.

Luitko jo nämä?