Soini: Pian tulee persupaljastuksia - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Soini: Pian tulee persupaljastuksia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini povaa vaalikamppailusta likaista.

Timo Soini povaa likaista vaalikamppailua.­

15.3.2011 20:39

Soinin mielestä perussuomalaisten taidelinjauksista noussut kohu kuvastaa sitä, miten tarkalla linssillä kovasssa nosteessa olevaa puoluetta nyt seurataan.

–Kyllä meitä kaivetaan ihan toisella tavalla kuin muita. Se näkyi esimerkiksi vaaliohjelman käsittelyssä.

Soini sanoo odottavansa vaalikamppailusta "likaista". Hän uskoo, että perussuomalaisten ehdokkaista nostetaan lähiviikkoina esiin monenlaista negatiivista.

Soini myöntää, että samaa on tehty vaalirahakohun liepeillä muillekin puolueille. Hänen mielestään perussuomalaisten kohdalla ajoitus on kuitenkin "mielenkiintoinen". Soinia ei tunnetusti innosta kommentoida paikallisia kiistoja tai paljastuksia ehdokkaista.

Muista puolueista ja mediasta on myös kyselty, haluaako Soini väistellä haastavia tilanteita, kun hän on jäänyt pois useammasta isosta vaalipaneelista. Soini vakuuttaa, ettei syynä ole vältteleminen, vaan aikatauluongelmat. Hän sanoo pyrkineensä olemaan kaikissa tilaisuuksissa silloin, kun on Suomessa ollut. Moitteet kun tulee helposti siitäkin, jos jää pois vaikkapa europarlamentin äänestyksestä.

Esiin on myös nostettu kysymys siitä, kestääkö Soinin terveys vaalikampanjointiin kuuluvan tiiviin kiertämisen. Soini ei suoraan myönnä, että kiinnostus hänen terveysasioihinsa olisi kiusallista, mutta antaa ymmärtää, että tässäkin kohtelu poikkeaa muista puoluejohtajista.

–Koskaan keltään muulta ei kysytä terveydentilasta. Minulta kysytään.

Luitko jo nämä?