Vihreä Lanka: Petri Salo kiinni vaalirahalain kiertoyrityksestä - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Lehti: Kansanedustaja kiinni vaalirahalain kiertoyrityksestä - "saan järjestettyä hyvin"

Vihreä Lanka kertoo lähettäneensä 16 eduskuntapuolueiden ehdokkaalle sähköpostiviestin tekaistulla nimellä ja tarjoneensa rahaa vaalikampanjointia varten.

Petri Salo.­

3.3.2011 16:36

Vihreä Lanka -lehden mukaan kokoomuksen kansanedustaja Petri Salo jäi kiinni vaalirahalain kiertoyrityksestä.   Lehti kertoo asiasta verkkosivuillaan torstaina.

Vihreä Lanka lähetti Salolle ja 15 muulle eduskuntapuolueiden ehdokkaalle viime viikolla sähköpostiviestin tekaistulla nimellä ja tarjosi kolmeatuhatta euroa vaalikampanjointia varten.

Viestissä kyseltiin, miten summan voisi lahjoittaa nimettömänä.

Suurin osa viestiin vastanneista kieltäytyi tarjouksesta ja muistutti, että nimettömänä voi lahjoittaa vain 1 499 euroa.

Salo sen sijaan ehdotti summan jakamista perheenjäsenten kesken "tai muuta sellaista".

Vihreä Lanka kirjoittaa vastanneensa sähköpostiin ja kysynensä Salolta tarkemmin, miten hänen ehdotuksensa käytännössä onnistuisi.

Vastauksessa Salo ehdotti mahdolliselle lahjoittajalle osallistumista kampanja-avauksen laskujen maksamiseen.

- Saan järjestettyä hyvin niin, että se on jaettu kahteen 1 500 euron laskuun. Toisessa voi olla ruokailukustannuksia ja toisessa tilanvuokrat ja ohjelmansuorittajat, Salo kirjoitti.

Myös kristillisdemokraattien Toimi Kankaanniemi sekä saman puolueen Tarja Tallqvistin vaalipäällikkö Anja Hurme vihjasivat vastauksissaan eri vaihtoehtoihin lain kiertämiseksi.

Salo luopui ehdokkuudestaan yllättäen maanantaina terveyssyihin vedoten, kun Vihreä Lanka oli paljastanut temppunsa Salolle.

Salo kiisti lehdelle luopumisensa johtuneen kärähtämisestä testissä.

Luitko jo nämä?