Näin Timo Soini vastaa kopiointisyytöksiin - Vaalit 2011 - Ilta-Sanomat

Näin Timo Soini vastaa kopiointisyytöksiin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on joutunut kopiointikohun keskelle.

4.2.2011 8:29

Ylen uutiset kertoi perjantaiaamuna, että perussuomalaisten ilmastopoliittinen vaihtoehto, "Soinin malli", on lähes täydellinen kopio Metalliliiton ilmasto- ja energiapoliitiikkaa koskevasta lausunnosta.

Soini myöntää IS:lle yhteneväisyydet puolueen ilmastomallin ja Metalliliiton kannan kanssa.

- Kyllä ne ovat hyvin samanlaiset, Soini vastaa.

Soini kertoo tämän johtuvan siitä, että mallia on ollut valmistelemassa Metalliliitossa aiemmin työskennellyt Matti Putkonen.

Miksi selititte julkistamistilaisuudessa, että olette itse tehnyt tätä ilmastomallia puolitoista vuotta, jos asialla on ollut kuitenkin Metalliliiton Putkonen? - Matti on tämän alan asiantuntija ja mallia on tehty yhdessä, kukaan ei voi olla yksin täysi ekspertti. Matti on ollut taustatöissä mukana ja hän tuntee asian hyvin.

Soini haluaa selventää, ettei kyse ole valmiin mallin kopioinnista Metalliliitolta, vaan puolueen omaa ilmastomallia on valmisteltu hyvin pitkän ajan. Puolueen malli esiteltiin kuitenkin vasta viikko sitten tiedotustilaisuudessa.

- Puhuin tästä ensimmäisen kerran EU:ssa jo lokakuussa 2009. Tämän jälkeen olen ilmastomallista EU:ssa muutamankin kerran, ja aion laittaa näistä puheista lisätietoa kotisivuilleni.

Luitko jo nämä?