AL: Kahdesti rokotettujen ei tarvitse enää mennä testiin Tampereella – muutama poikkeus löytyy

Suositus ei koske sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä eikä tiedettävästi altistuneita henkilöitä.

Täysin rokotetulla tarkoitetaan henkilöä, joka on saanut kaksi rokoteannosta ja viimeisestä annoksesta on kulunut yli viikko.

26.8.2021 16:53

Näytteenoton kriteerejä on päivitetty Pirkanmaalla, kertoo Aamulehti. Sairaanhoitopiirin alueen koronatestaus on ollut pahoin ruuhkautunut.

Lehden mukaan täysin rokotettujen (kaksi rokoteannosta ja viimeisestä annoksesta yli viikko) henkilöiden ei tarvitse enää hakeutua koronanäytteenottoon, mikäli heillä on lieviä hengitystieinfektion oireita.

Suositus ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirustartunnalle eikä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä – heitä testataan edelleen matalalla kynnyksellä. Uusi ohjeistus perustuu Aamulehden mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreisiin suosituksiin.

Hengitystieoireisena ei kuitenkaan tule mennä töihin ja ihmiskontakteja on syytä välttää, kunnes oireet ovat lievittyneet.

Koronatilanne leviämisvaiheessa olevassa Pirkanmaan maakunnassa on helpottunut kuluneen kuukauden aikana. Elokuun alun kovimmista lukemista on tultu vauhdilla alas, ja viime viikon tartuntojen yhteismäärä 229 oli matalin sitten heinäkuun puolivälin.

Koronavirustapaukset painottuvat yhä nuorempiin ikäluokkiin. Viime viikon tilastojen perusteella virus leviää Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä nyt eniten 10–19-vuotiaiden joukossa.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 226 uutta koronatartuntaa. Tartuntojen lähde selvisi varmuudella 66 prosentissa eli 149 tartunnassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?