Uppoaminen Airistolla, karilleajo Paraisilla, konerikko Oulun edustalla – merellä useita vaaratilanteita lauantaina - Uutiset - Ilta-Sanomat

Uppoaminen Airistolla, karilleajo Paraisilla, konerikko Oulun edustalla – merellä useita vaaratilanteita lauantaina

Heinäkuun lämpimät ilmat ovat aiheuttaneet merivartiostolle kiireitä etenkin viikonloppuisin.

Kesäviikonloput ovat merivartiostolle kiireistä aikaa.

24.7. 19:44

Heinäkuun lämpimät kelit ovat pitäneet merivartioston kiireisenä. Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtajan Lars Saarisen mukaan merivartiosto saa varsinkin kesäviikonloppuisin tehtäviä tasaisesti ja lukuisia päällekkäin.

– Tämä on aika normaali heinäkuinen viikonloppupäivä. Tänään on ollut kuusi meripelastustehtävää ja olemme lisäksi avustaneet neljä muuta viranomaisten avustustehtävää. Sanoisin, että tehtävien määrä tuplaantuu vielä tänään, Saarinen kertoo.

Saarisen mukaan valtaosa meripelastustehtävistä johtuu veneiden konerikoista. Muunlaisiakin tehtäviä tulee tasaisesti, mutta Saarisen mukaan niiden määrä on vähäisempi.

– On lisäksi karilleajoja ja kenttäpuolta työllistävät vesiliikennejuopumusten tyyliset tapaukset. Tänään on jo ollut kolme ruorijuopumusta, Saarinen sanoo.

– Ruorijuopumukset löytyvät useimmiten vesiliikenneratsioista. Alkoholista johtuvia onnettomuustapauksia on toki myös varsinkin kesäviikonloppuina, mutta kesäaikana näitä sattuu ihan viikollakin.

Tänään merivartiosto on hälytetty avustamaan muun muassa Paraisten Houtskarilla karille ajanutta matkavenettä. Airistolla puolestaan upposi pienvene, jonka kuskia epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Oulun edustalla puolestaan konerikkoinen moottorivene ajelehti laivaväylällä. Apuun hälytetty merivartioston partio hinasi haveristin paikalta.

Yksi päivän hälytyksistä tuli Virosta, missä suomalaisen vesijettiretkikunnan jäsen tippui jetistään ja loukkaantui. Apuun hälytettiin Tallinnan meripelastus. Haapsalun edustalla kulkuvälineensä kyydistä pudonnut mies on sittemmin toimitettu sairaalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?