Kuumottava tilanne PowerParkissa: laite jumiutui, kyydissä olijat kapusivat tikkaita alas

Vuoristorata jumiutui kesken ajon huvipuisto PowerParkissa Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan Alahärmässä eilen keskiviikkona noin puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Vuoristorata Junker jumiutui PowerParkissa keskiviikkona hieman ennen huvipuiston sulkeutumista.

22.7.2021 19:01

Paikalla ollut Ilta-Sanomien lukija kertoo, että kyydissä olleet ihmiset pelastettiin ylös jumiutuneesta laitteesta pitkien tikapuiden avulla. Hänen lapsensa oli seuraavana jonossa laitteeseen.

– Näin, kun tikkaat tuotiin paikalle ja joku alkoi kiivetä ylös. Ajattelin, että mitä ihmettä. Ihmiset alkoivat puhua, että nyt se on jumissa.

40 metriä korkean vuoristoradan kyydissä olleet kiipesivät tikkaita pitkin alas.

Ylös kiipesi hänen mukaansa yksi tai kaksi työntekijää, jotka alkoivat auttaa laitteessa olleita alas.

– Aika rauhassa kaikki näyttivät tulevan. Mielestäni se homma hoidettiin hyvin, mutta tietenkin tuollaiset tapahtumat ovat aina ikäviä.

Lukija kertoo, ettei kuullut henkilökunnan kuuluttavan asiasta.

– Vähän jäi sellainen fiilis, että saataisiinpa tämä äkkiä tästä hoidettua.

PowerPark kertoo verkkosivuillaan vuoristorata Junkerin olevan ”Pohjois-Euroopan hurjin vuoristorata”.

Jumiin jäänyt vuoristorata Junker on 40 metriä korkea ja 860 metriä pitkä. Paikalla olleen lukijan mukaan vaunu jumiutui laitteen korkeimpaan kohtaan.

PowerParkin verkkosivuilla laitteen kerrotaan olevan ”Pohjois-Euroopan hurjin vuoristorata”, joka kiihdyttää matkustajat sadan kilometrin tuntinopeuteen 1,9 sekunnissa. Vuonna 2015 avatun laitteen sanotaan kiihtyvän nopeammin kuin F1-auto.

PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma kertoi laitteen pysähtymisestä tekstiviestillä. Hänen mukaansa Junkerin yksi vaunu jäi jumiin noin kello 18.25, jolloin Huolto kutsuttiin paikalle.

– Laite oli havainnut häiriön ja pysäyttänyt vaunun hallitusti. Vaunussa oli seitsemän asiakasta. Asiakkaat evakuoitiin vaunusta pois yksi kerrallaan ja opastettiin evakuointiportaita alas.

– Paikalla evakuoimassa oli kaksi huoltomiestä, jotka suorittivat evakuoinnin sekä kenttävastaava, joka rauhoitteli asiakkaita ja opasti heitä evakuointirappusissa kulkemisessa. Rappusten alapäässä oli vastassa yksi työntekijä varmistamassa, että kaikki pääsivät turvallisesti alas, Kiviluoma jatkaa.

Asiakkaat olivat Kiviluoman mukaan rauhallisella mielellä. Kaikki onnistuttiin evakuoimaan kello 18.45 mennessä eli noin 20 minuuttia jumiin jäämisen jälkeen.

– Evakuointi suoritettiin ohjeistuksien mukaan.

Viime kesänä IS uutisoi useasta eri tapauksesta, joissa PowerParkin laitteissa ilmeni toimintahäiriöitä.

Kesäkuussa 2020 perinteistä Mustekala-huvipuistolaitetta muistuttava Piovra-laite lähti liikkeelle 9-vuotiaan lapsen ollessa kyydissä ilman turvakaarta. Kiviluoma kertoi tällöin, että laitekuljettajalta oli jäänyt laitteen turvakaari epähuomiossa sulkematta. Hän sanoi tapahtuman olleen inhimillinen erehdys.

Elokuussa huvipuiston laite Pitts Special jumiutui kesken ajon arviolta noin 25–30 metrin korkeuteen. Kiviluoman mukaan pysähtyminen johtui laitteen turvamekanismista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?