Yön uutiset: Katso mitä tapahtui, kun nukuit - Uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui, kun nukuit

16.5.2017 5:30

WP: Donald Trump lörpötteli venäläisille huippusalaisia tietoja

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump paljasti huippusalaisia tietoja Venäjän ulkoministerille ja suurlähettiläälle tavatessaan nämä Valkoisessa talossa. Asiasta kertoo Washington Post nimettömiin yhdysvaltalaisiin virkamieslähteisiin nojaten.

Lehden lähteiden mukaan Trump kertoi Venäjän suurlähettiläälle asioita, jotka Yhdysvallat oli pitänyt salassa jopa läheisiltä liittolaisiltaan. Aiheesta lisää täällä.

YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Pohjois-Korean uusimman ohjuskokeen

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut jyrkästi Pohjois-Korean viikonloppuna tekemän ohjuskokeen. Turvallisuusneuvosto antoi asiasta yksimielisen lausunnon, jota tukee myös Pohjois-Korean pitkäaikaisin tukija ja tärkein kauppakumppani Kiina.

Lausunnossa todetaan, että Pohjois-Korean tulee välittömästi konkreettisin toimin osoittaa olevansa sitoutunut ydinohjelmastaan luopumiseen. Aiheesta lisää täällä.

Asiantuntijat: Jätti-iskussa yhtymäkohtia Pohjois-Korean aiempiin kyberhyökkäyksiin

Maailmanlaajuisesti levinneessä suureessa kyberhyökkäyksessä on yhtymäkohtia Pohjois-Korean aiemmin tekemiin kyberhyökkäyksiin, sanovat asiantuntijat.

Googlen tutkija Neel Mehtan mukaan WannaCry-hyökkäyksessä käytetty koodi muistuttaa Pohjois-Koreaan liitetyissä hakkerihyökkäyksissä käytettyä koodia. Löydöstä ovat tukeneet useat asiantuntijat muun muassa Israelissa ja Venäjällä. Aiheesta lisää täällä.

Hillary Clinton perustaa Trumpin vastavoimaksi pyrkivän ryhmän

Yhdysvalloissa presidentinvaalit viime vuonna hävinnyt demokraattien Hillary Clinton on ilmoittanut perustavansa poliittisen liikkeen.

Clintonin Onward Together (Eteenpäin yhdessä) -ryhmä aikoo rahoittaa Trumpia vastustavia hankkeita ja ryhmiä sekä kannustaa yhdysvaltalaisia osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan. Ryhmä voi myös auttaa poliittisiin virkoihin pyrkiviä ehdokkaita. Aiheesta lisää täällä.

Disney kiristyksen kohteena – hakkerit väittävät kaapanneensa julkaisemattoman elokuvan

Disneyn johtaja Bob Iger kertoi maanantaina, että hakkerit väittävät kaapanneensa yhden Disneyn uuden, toistaiseksi julkaisemattoman elokuvan ja uhkaavat julkaista siitä katkelmia verkossa, ellei yhtiö maksa lunnaita. Igerin mukaan yhtiö ei aio taipua vaatimuksiin.

Mediatietojen mukaan Disney-murtoa tutkitaan liittovaltiotasolla ja yhtiö sekä rikostutkijat seuraavat mahdollisia elokuvaan liittyviä verkkovuotoja. Aiheesta lisää täällä.

Pahamaineinen sarjamurhaaja Ian Brady kuollut

Niin kutsutuista nummimurhista tunnettu brittiläinen sarjamurhaaja Ian Brady on kuollut 79-vuotiaana. Brady kuoli korkean turvallisuusluokituksen psykiatrisessa sairaalassa, viranomaiset kertoivat Reutersin ja AFP:n mukaan.

Brady ja hänen tyttöystävänsä Myra Hindle kiduttivat ja murhasivat viisi lasta vuosina 1963–1965. Vankilaan heidät tuomittiin vuonna 1966 kolmesta ensimmäisestä murhasta, kaksi muuta he tunnustivat vasta 1980-luvulla. Aiheesta lisää täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?