Kataisen pesti hämmentää – Euroopan parlamentti vaatii vastauksia ”aggressiivisessa” kirjeessä - Uutiset - Ilta-Sanomat

Kataisen pesti hämmentää – Euroopan parlamentti vaatii vastauksia ”aggressiivisessa” kirjeessä

Euroopan parlamentti on vaatinut vastauksia ”valtatriangelista”, jonka osana on nykyinen talouskomissaari ja komission varapuheenjohtajaksi kaavailtu Jyrki Katainen (kok).

Pierre Moscovic, Jyrki Katainen ja Valdis Dombrovskis. ­

8.10.2014 17:17

EurActiv-uutissivusto kertoi tiistaina Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin lähettämästä kirjeestä, jossa vaaditaan talouskomisaariksi kaavailtua ranskalaista Pierre Moscovicia vastaamaan 22 kysymykseen.

EurActivin mukaan parlamentti vaati selvyyttä hierarkkiseen organisaatioon, johon kuuluvat Moscovici ja kaksi hänen yläpuolellaan olevaa komission varapuheenjohtajaa, Suomen Jyrki Katainen ja Latvian Valdis Dombrovskis, kirjoittaa EurActive.

EurActivin mukaan kirjeen ”aggressiivinen” sävy heijastelee meppien tuntemuksia asiasta.

- Työsuhde teidän ja varapuheenjohtajien välillä ei ole vielä selvä. Voitteko selventää asiaa, muun muassa kertomalla, kuka edustaa komissiota eri foorumeilla? Kuinka tasoitatte ideologisia eroja, jotka ovat teidän ja varapuheenjohtajien välillä, Schulzin lähettämässä kirjeessä kysytään.

Moscovici on sosialisti ja Dombrovskis kuuluu keskusta-oikeistoon

EurActiv kertoo tänään Moscovicin toimittaneen vastauksia kysymyksiin.

Moscovicin mukaan hän edustaa Euroopan komissiota euroryhmässä, mutta hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, kuka edustaa komissiota kansainvälisillä näyttämöillä.    

Nykyisen komission toimikausi päättyy lokakuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?