Teitkö nämä virheet mennessäsi vieraaksi mökille? Keskustele! - Uutiset - Ilta-Sanomat

Teitkö nämä virheet mennessäsi vieraaksi mökille? Keskustele!

Toiko seurueesi tuliaisiksi vain keksejä? Osallistuitteko mökin töihin? Voi olla, että tietämättäsi ärsytit mökki-isäntiä.

Mökin omistaja voi joskus joutua kutsumattomien vieraiden yllättämäksi. Kuvan mökki ei liity juttuun.­

17.7.2014 11:18

Iltasanomat.fi:ssä on tällä viikolla keskusteltu mökkivieraista. Moni mökkiläinen on harmitellut, kuinka vieraat ilmestyvät paikalle rikkomaan rauhaa ja odottamaan, että isäntä tai emäntä kantaa ruokaa pöytään.

"Hain vieraat 33n km:n päästä. Siis yhteensä 66+66=132km. Ei mitään tuomisia ja kaksi yötä ja kolme päivää. Lehtien luku maistui, mitään ei voinut auttaa. Kyselivät vain, että keitettäiskö kahvit, kun kahvivälit olivat liian pitkät. Täyden palvelun mökkeily takkuili?' kuvaili mökkivieraita nimimerkki Ystävyyden hyväksikäyttöä.

Toisenlaisiakin mielipiteitä löytyy. Moni ihmettelee miksi mökkiläiset eivät kerro vieraille, etteivät he ole tervetulleita.

”Onko niin hemmetin vaikeaa sanoa että, mukavaa kun tulitte, mutta tulkaa hei joskus paremmalla ajalla!” ihmettelee nimimerkki Onnettomat vässykät.

Mökkeilijöitä pidetään myös epäkohteliaina.

”Olimme menossa mökkivieraaksi varaten useampia paketteja grillimakkaraa. Emme syöneet lähtiessä paljoakaan. Saisimmehan grillata riittävästi. Mökki-isännillä oli jotain paikallisen yrittäjän makkaraa. Kun sitten heitimme makkarat grilliin, isäntäväki innoissaan popsi meidän viemät laatumakkarat isolla porukalla. Saimme yhden makkaran mieheen. Ilmoittivat vain että kyllä nyt on niin kylläinen olo, että sitten saunaan. Nälkä kurni suolessa, mutta minkäs teet”, kirjoitti nimimerkki Nälkää nähnyt.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on mökki-isännistä?  Ovatko he itsekkäitä pitäessään vieraita ikävinä sukumökillä? Olisitteko varanneet enemmän tuliaisia, jos isännät eivät olisi viime vuonna sanoneet, että mitään ei tarvitse tuoda? Keskustele!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?